Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Splinters: politie in bestuursgebouw

Splinters: politie in bestuursgebouw

Politie in bestuursgebouw

Verschillende wagentjes, camera’s, beeldschermen en een filmploeg blokkeerden afgelopen maandag de achteringang van het Sint Servaasklooster 32. Voor het bestuursgebouw van de Universiteit Maastricht werden opnames gemaakt voor de politieserie Flikken Maastricht. Het dertiende seizoen van die serie startte afgelopen vrijdag. Bezoekers en het overige verkeer werden door medewerkers van de serie onder aan de Berg tegengehouden en mochten pas langs als er niet gefilmd werd. Victor Reinier, Floris Wolfs in de serie, liep de Minderbroedersberg samen met een geluidsman met een lange stok enkele keren op en af.
Ook in het bestuursgebouw werd er gefilmd. In het Sint Servaasklooster 32, waar de redactie van Observant huist, zijn geen schoten gehoord. Het college van bestuur en de andere medewerkers zijn dus waarschijnlijk ongedeerd. Of rechercheur Wolfs de voorzitter van het college heeft verhoord, is onduidelijk. Tijdens de opnamen was het onmogelijk om het gebouw te betreden.

Geen project X Maastricht

De gordijnen hangen inmiddels, de toiletten en douches werken, en het is er zeker geen varkensstal meer. De renovatie van het Annadalcomplex is zo goed als klaar. Reden voor een feestje dus. Op 14 december is er aan de Brouwersweg een housewarming voor de bewoners van de 217 nieuwe kamers en de omwonenden.
De drank en snacks zijn gratis, dus de studenten zullen wel komen, maar hoeveel buurtbewoners er zijn, is nog maar de vraag. Die waren in eerste instantie niet blij met nog meer studenten in de wijk. Al was de buurt op de laatste informatieavond te spreken over de aanpak van de universiteit. Die avond werd er door Maurice Evers, afdelingshoofd studentenhuisvesting van de Universiteit Maastricht, al gepeild of er animo was voor een feestje in december. Dat leek destijds wel het geval. Er zijn dertig omwonenden aangeschreven, laat Evers weten. “Die hebben we ook gevraagd om de rest van de buurt te informeren.” Nu maar hopen dat zij er geen openbaar evenement van hebben gemaakt op Facebook, want een project X Maastricht is niet de bedoeling.

Studente uit Maastricht held in vliegtuig

“Studente in vliegtuig voorkomt dat man blind wordt”, kopten verschillende media gisteren. Zo’n bericht trekt natuurlijk de aandacht: hoe komt die man bijna blind? Wie is die studente?
Julia Bels, vijfdejaars geneeskundestudente aan de Universiteit Maastricht, trok zich tijdens haar vlucht van Weeze naar het Marokkaanse Fez, haar vakantiebestemming, het leed aan van een Nederlandse man die veel pijn had aan zijn oog. “Zijn oog zag rood en was aan het tranen. Toen ik met een zaklamp scheen, reageerde zijn pupil niet meer”, vertelt de studente uit Maasmechelen aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Daarop adviseerde ze de copiloot een tussenlanding te maken; de man riskeerde blind te worden. Bels’ advies werd opgevolgd; in het Spaanse Girona werd de man opgehaald door een ambulance.
Waarom de man, die blijkbaar een operatie achter de rug had vanwege loslatend netvlies, toch besloot te vliegen, is een raadsel. De chirurg liet een gasbel achter om het oog na de operatie wat extra steun te geven, schrijft de krant. Een gasbel en grote drukschommelingen: dat kan niet goed gaan. “Vaak vraagt men niet te vliegen of te duiken na zo'n operatie”, zegt Bels. De man zal een lange autorit staan te wachten als hij uit het Spaanse ziekenhuis wordt ontslagen. Richting Nederland hoogstwaarschijnlijk.

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)