Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Master Mental Health eindelijk naar FPN

De master Mental Health verhuist – indien het college van bestuur het goedkeurt – van de Faculty of Health, Medicine and Life sciences naar de faculteit psychologie en neurowetenschap. Beide faculteitsraden hebben met dit voornemen ingestemd, bij FPN zelfs onder applaus. Het masterprogramma heeft een lange geschiedenis en was ooit onderdeel van een dispuut tussen beide faculteiten.

De master is ontstaan vanuit de track geestelijke gezondheidszorg (nu ook mental health) van de bachelor gezondheidswetenschappen van FHML. Toen in 2007 het departement medische, klinische en experimentele psychologie (DMKEP), dat het onderwijs in zowel de bachelortrack als het masterprogramma verzorgde, overging naar FPN bleef het studieprogramma bij FHML.

De overgang van DMKEP had nogal wat voeten in de aarde. Het werd door bestuurders bij gezondheidswetenschappen als een grote aderlating gezien. “Het kan niet, DMKEP is van strategisch belang voor onze faculteit”, zei toenmalig decaan Frits van Merode in Observant. De groep vertrok uiteindelijk toch, maar het onderwijs bleef lang een gevoelig punt. “Nu was de tijd rijp”, zegt Rob Ruiter, vice-decaan onderwijs bij FPN.

Uiteindelijk is de overheveling alleen een administratieve, aan de inhoud van de master verandert niets. “Wij kregen tot nu toe een vast bedrag van FHML en zij de verzekering van ons dat we 90 procent van het onderwijs zouden verzorgen. Dat betekende dat we iedere keer moesten nagaan of dat percentage daadwerkelijk gehaald was”, zegt Ruiter. “Ook hadden de docenten te maken met twee examencommissies, twee examenreglementen. Het was een moeilijk te managen situatie. Dit is veel handiger.”

In financieel opzicht verandert er weinig. In plaats van betaald te worden door FHML voor hun onderwijs, krijgt FPN nu de rijksbijdrage per student. De psychologen blijven het onderwijs in de track mental health van de bachelor gezondheidswetenschappen verzorgen. Ruiter: “De doorstroom van de bachelor naar de master moet soepel blijven. Als we iets aanpassen aan de master gaat dat in goede afstemming met FHML en de bachelor.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)