Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

"Als je me voor mijn dertigste niet hebt gevraagd, dan schrijf ik me in voor Married at First Sight"

"Als je me voor mijn dertigste niet hebt gevraagd, dan schrijf ik me in voor Married at First Sight"

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Carolle Reintjens (28, Brunssum)/ ambtelijk secretaris universiteitsraad/ woont samen met Tim, “nog steeds niet verloofd" / woont in Maastricht

Wat is het moeilijkste aan de liefde? In het begin is het helemaal niet moeilijk, dan ben je heel verliefd, maar als het serieuzer wordt, moet je oppassen dat je de liefde niet als vanzelfsprekend gaat zien. Je moet ervoor werken, de sleur tegengaan en eerlijk zeggen als je iets niet ziet zitten. Ik heb Tim leren kennen toen ik als student bij het studentenservicecentrum werkte. Hij was functioneel beheerder, nu werkt hij als projectleider bij ontwerpbureau Zuiderlicht. [Grinnikt] Nee, het was geen MeToo-gevalletje, het was geheel vrijwillig. Ik ben van de oude stempel en wil graag trouwen, het is een mooie bezegeling, vind ik, maar ik heb nog geen aanzoek gehad. Ik zeg weleens tegen Tim: als je me voor mijn dertigste niet hebt gevraagd, dan schrijf ik me in voor Married at First Sight.

Brunssum? Daar wil ik nog niet dood gevonden worden. Mee eens, ik ben er geboren maar heb er niets mee. Ik heb nooit die binding gehad, ook niet op de middelbare school. Ik tenniste toen - ik was gescout - op hoog niveau in Duitsland, semiprofessioneel. Ik ging nooit op stap, trainde vier keer in de week, speelde op de zaterdag wedstrijden. Huiswerk maakte ik langs de tennisbaan. In Duitsland word je echt gedrild. Ze hameren op fatsoen, sportief gedrag, luisteren; waarden die ik ook van huis uit mee heb gekregen. Het was streng, maar we hebben ook veel gelachen. Ik voelde me er thuis. Op mijn negentiende ben ik gestopt, het was niet te combineren met mijn juridische hbo-studie. Het ging me ook een beetje tegenstaan om vijf dagen per week op de tennisbaan te staan.

Mijn broer en ik, we lijken sprekend op elkaar. Ik ben de helft van een tweeling, maar we zijn totaal verschillend. Niet alleen qua uiterlijk - mijn broer is donker, ik blond - maar ook qua karakter. Ik ben zorgzaam en perfectionistisch. We zijn wel allebei heel sociaal, maar Laurence is ook een Einzelgänger. Hij heeft de Hotelschool gedaan en zit in de horeca in Amsterdam. We hebben een goede band, altijd gehad. Als helft van een tweeling ben je altijd samen, nooit alleen. Ik denk dat ik het daarom nu nog lastig vind om alleen te zijn.

Ik doe mee aan de volgende Heel Holland Bakt. [Lacht] Nee! Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling. Ik vind dit interview al eigenlijk te veel van het goede. Maar ik volg Heel Holland Bakt wel, ik vind het leuk. Ik ben zelf een taartenbakker, het is een uit de hand gelopen hobby. [Ze laat een paar foto’s van prachtige zelfgemaakte taarten zien] Ik heb twee eendagscursussen in Breda gevolgd en heb afgelopen zomer nog een bruidstaart gemaakt. Ik bakte als kind al koekjes met mijn tante. Mijn mooiste taart is een toren van vier lagen met rood fruit en witte chocolade-meringue, gebakken voor mijn oma die onlangs tachtig werd. Of ik de competitie van HHB aan zou kunnen? Dat denk ik wel, alleen die tijdsdruk, dat weet ik niet.

Als ik een ding aan de universiteitsraad mocht veranderen, dan … O, lastig. Zou het niet weten. Wacht: ik heb soms het gevoel dat raadsleden zich laten meeslepen door zaken die spelen in hun eigen faculteit. Ze verliezen dan weleens het bredere perspectief uit het oog.

Uiteindelijk word ik advocaat. Ik heb stage gelopen in de advocatuur, maar het is niets voor mij. De competitie tussen advocaten is groot, de druk is hoog, altijd harde deadlines en een professionele afstand tot de cliënten. Het is ook niet te combineren met het moederschap, ik zou - we weten nog niet of we kinderen willen - tijd willen voor mijn gezin. Ik heb een groot inlevingsvermogen, wil graag helpen en dichter bij de klanten staan. Dat merkte ik onder andere toen ik voorzitter (drie jaar) van de vrouwenrechtswinkel in Maastricht was. Maar ook tijdens een stage op een notariskantoor.

Studeren en werken, wat een ellende. Ik doe nu een pre-master rechten aan de Open Universiteit en begin er komend jaar aan een master arbeids- en ondernemingsrecht.  Ik lig op schema. Ik ben een perfectionist, kan goed plannen, ben heel gedisciplineerd.  Ik leg de lat hoog, denk altijd dat ik nog wat meer kan en moet doen.

Wat mogen jouw kinderen niet, wat jij wel hebt gedaan? Ik ben nooit zo stout geweest. Ik heb ook nergens echt spijt van. Natuurlijk ben ik weleens op mijn gezicht gegaan, natuurlijk heb ik dingen gedaan waarvoor anderen me (achteraf terecht) waarschuwden om het niet te doen. Dan gaat het mis, dat is niet leuk, maar daar word je volwassen van en het zorgt voor een groter incasseringsvermogen.

Ben je een vaders- of moederskindje? Allebei niet. Ik lijk sprekend op ‘oma Kerkrade’. Zij ving ons na school samen met oudtante Ria op omdat onze ouders fulltime werkten. Ik hing altijd erg aan mijn oma, ze overleed aan maagkanker toen ik zestien was. Ze woonde toen een tijdje bij ons in huis, mijn moeder verzorgde haar. Ik mis haar nog.

Over tien jaar … heb ik mijn master af en werk ik misschien als studentendecaan, studieadviseur of op de juridische afdeling van de UM. Het moet sowieso een baan zijn waarin ik mijn zorgzaamheid ook kwijt kan. Ik ben [grinnikt] dan hopelijk getrouwd, heb - wie weet - kinderen, en een groter huis met een varkentje in de tuin. Ik ben dol op dieren. We hebben nu twee katten van mij en een teckel van Tim. We zijn een samengesteld gezin. De teckel is ons zorgenkindje, hij heeft al zes hernia’s gehad. Tims moeder zegt altijd dat ik de hond en haar zoon te veel verwen. Ik heb Tim nog niet horen klagen.

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)