Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een curriculum vitae van 51 pagina’s

Een curriculum vitae van 51 pagina’s

Amerikaanse celbioloog is nieuwe Tefaf-hoogleraar

MAASTRICHT. De celbioloog Lisa Coussens zal de Tefaf-leerstoel 2019 bekleden. Deze jaarlijks wisselende leerstoel voor kankeronderzoek, gesponsord door de kunstbeurs Tefaf, valt onder onderzoeksinstituut GROW.

Lisa Coussens werkt sinds 2011 als hoogleraar celbiologie aan de Oregon Health & Sciences University, maar heeft in de twintig jaar daarvóór een stevige reputatie opgebouwd in Californië. Haar curriculum vitae, inclusief alle wetenschappelijke artikelen, telt 51 pagina’s. Ze is gespecialiseerd in de interactie van kankercellen met het omringende weefsel.

“Dat is ook binnen GROW een onderwerp waar we veel onderzoek naar doen”, zegt wetenschappelijk directeur Manon van Engeland. “Door de overlap aan expertise hoop je dat er langdurige samenwerking ontstaat. We stellen ook een beurs beschikbaar voor jonge GROW-onderzoekers, waarmee ze in het lab van Coussens stage kunnen lopen.”

Coussens is pas de tweede vrouwelijke Tefaf-hoogleraar. “Van de faculteitsraad kregen we weleens te horen dat meer diversiteit welkom zou zijn. Bij dezen. Coussens is ook nog eens een hoogleraar die zich sterk maakt voor meer vrouwen in de wetenschap.”

Zoals gebruikelijk zal Coussens tijdens het academische jaar meerdere masterclasses verzorgen voor studenten en onderzoekers. De eerste is op 21 maart, voorafgaand aan haar inaugurele rede. Coussens is de twaalfde Tefaf-hoogleraar, na onder anderen Jan Hoeijmakers, Hans Clevers en de Nobelprijswinnaars Aaron Ciechanover en Harald Zur Hausen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)