Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kortere wachttijd UM-psychologen, nadruk op preventie

Kortere wachttijd UM-psychologen, nadruk op preventie

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Nieuw plan studentenwelzijn

MAASTRICHT. In eerste instantie niet méér psychologen, maar wel een kortere wachttijd van maximaal vier weken. Hoe het team studentenbegeleiding aan de Universiteit Maastricht dat wil doen? Onder andere door nog meer in te zetten op preventie. Zoveel wordt duidelijk in het nieuwe plan voor studentenwelzijn. Het toverwoord is communicatie, want die moet veel beter, zodat studenten weten waar ze naartoe kunnen bij vragen of problemen.

De universiteitsraad heeft afgelopen december ingestemd met het nieuwe plan. De benodigde 250 duizend euro wordt betaald uit het potje dat vrijkomt door de afschaffing van de basisbeurs, de studievoorschotmiddelen die besteed moeten worden aan de verbetering van het onderwijs. Studentenbegeleiding is daarin een belangrijk thema.
Steeds vaker horen we verhalen over hoe zwaar studenten het wel niet hebben. Velen lijken last te hebben van angsten en depressies, ze kunnen de druk van de studie niet aan, hebben moeite met het opbouwen van een nieuw sociaal leven of zijn verslaafd aan sociale media (fear of missing out). Maar hoeveel kampen er nu echt met problemen? Harde cijfers, in elk geval in Maastricht, zijn er niet. Vandaar dat de UM deel gaat nemen aan het project Caring Universities, onderdeel van de Wereldgezondheidsorganisatie. Negentien aangesloten Nederlandse en buitenlandse universiteiten versturen vragenlijsten aan hun studenten over hun psychische gesteldheid en experimenteren met e-health modules (over angst en depressie bijvoorbeeld). 

Het nieuwe welzijnsplan van de UM focust op preventie en weerbaarheid. “Studenten moeten leren signalen van stress of eenzaamheid te herkennen en weten waar ze terecht kunnen voor hulp”, zegt Mieke Jansen, teamleider UM-psychologen en career services. En daarvoor is lang niet altijd een individuele afspraak bij een van haar medewerkers nodig. Groepstrainingen over stressmanagement, faalangst, zelfvertrouwen en assertiviteit kunnen heel wat inzichten verschaffen, zegt Jansen. “Sinds september zijn we gegroeid van 28 naar 78 bijeenkomsten.” Er komt een pool van “externe” trainers voor de groepssessies, zodat de ‘eigen’ psychologen meer ruimte krijgen voor individuele gesprekken.

De jaarlijkse well-being week breidt uit; er wordt zelfs gesproken van een movement. De activiteitenweek vindt sinds 2017 plaats in het najaar, in eerste instantie georganiseerd door het University College Maastricht, de psychologiefaculteit en het team studentenbegeleiding. In 2019 moeten er vier faculteiten aansluiten, in 2020 de hele UM. De well-being movement wordt omschreven als een extra-curriculaire onderwijsmodule met lezingen, workshops en filmavonden waar studenten vrijwillig aan mee kunnen doen. Ook komt er een website.
Wat het studentenwelzijn eveneens ten goede moet komen: betere coaching van docenten en steun van medestudenten, zoals het bestaande ISAP-programma waarbij een ouderejaars een nieuwe internationale student wegwijs maakt in de stad. Dit jaar zullen er verschillende pilots plaatsvinden in faculteiten, zo gaat men bij de faculteit psychologie en neurowetenschappen aan de slag met een buddysysteem voor niet-Europese masterstudenten.

Er komen vooralsnog geen vacatures voor extra UM-psychologen (nu zes, niet fulltime), hoewel er in het plan op termijn wel ruimte is voor uitbreiding, licht Jansen toe. “We gaan die fte dan niet in individuele gesprekken investeren, maar juist in preventieve activiteiten.” Wel wordt beloofd de wachttijd te verlagen naar maximaal twintig werkdagen (deze is nu dertig of zelfs veertig werkdagen). Een inloopkwartier bij de psychologen moet studenten sneller op weg helpen. Volgens Jansen verlaagt zo’n ontmoeting de drempel om aan groepstrainingen mee te doen of om hulp buiten de UM te zoeken voor ernstige problematiek.
Tot slot: er komt dit jaar een “degelijk” communicatieplan, want de voorlichting verloopt nog gebrekkig, zegt Jansen. Parttime wordt een communicatiemedewerker aangesteld.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)