Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Twee prijzen, een cheque, kunst en drank

Twee prijzen, een cheque, kunst en drank Twee prijzen, een cheque, kunst en drank

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Drukke nieuwjaarsborrel in Bonnefantenmuseum

MAASTRICHT. “Behandel je collega’s zoals jezelf behandeld wilt worden. Dat is mijn motto.” Met een ovationeel applaus ontving dr. Ineke Wolfhagen, adjunct-directeur van het onderwijsinstituut FHML, afgelopen maandag tijdens de drukbezochte nieuwjaarsborrel de UM-medewerkersprijs. Ze was verrast, vertelde ze in het Bonnefantenmuseum, dat voor het eerst de locatie was van de borrel. Het drong pas na een tijdje tot haar door dat de mail die ze vlak voor Kerst ontving en waarin de prijsuitreiking werd aangekondigd, over haar ging.

Zij is een van de meest geciteerde wetenschappers op het gebied van het probleemgestuurd onderwijs. Haar collega’s noemen haar “innovatief”, “constructief” en “creatief”, en wijzen op de grote invloed die Wolfhagen heeft op het onderwijs binnen FHML. Ze is een “teamspeler” die het “hart op de juiste plaats heeft”. De prijs - bronzen beeldje, een oorkonde en een dinerbon ter waarde van € 500 – krijgt ze niet alleen voor haar “tomeloze inzet” in 2018, maar geldt ook als een lifetime achievement award.  

Ieder jaar deelt de UM de medewerkersprijs uit aan stafleden die door hun collega’s zijn voorgedragen. Dit jaar waren er 21 nominaties. Een jury onder voorzitterschap van de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos, koos voor twee winnaars. Behalve Wolfhagen viel nu ook Rogier Gerardu, projectmanager en “drijvende kracht achter het succes en de goede sfeer” van de Campus Venlo, in de prijzen. “Hij heeft veel aandacht voor de ontwikkeling van Venlo als studentenstad, maar ook voor zijn collega’s”, aldus diezelfde collega’s. Zijn vrolijke gefluit dat regelmatig in de gebouwen in Venlo klinkt, kan niemand ontgaan en “zou ook niemand willen missen”.  

Net als in 2018 kreeg een onderzoeker naar duurzaamheid een cheque van 25 duizend euro uit handen van collegevoorzitter Martin Paul. Deze keer ging het geld naar prof. Joop de Kraker (ICIS) voor zijn onderzoek naar de verbetering van duurzame huisvesting en leefstijl van minderbedeelde burgers in Parkstad.

Daarna was het tijd voor een korte rondleiding door het museum waar op de tweede verdieping een tentoonstelling aan beeldend kunstenaar en cineast David Lynch is gewijd. Negen gidsen stonden klaar voor tekst en uitleg. Niet tevergeefs, de animo was groot, al waren er genoeg medewerkers die maandag het café boven de kunst verkozen.  

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)