Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

VU roept docent op het matje om uitspraken over Nashville-verklaring

Geen vlaggen aan UM, wel een speciale dag voor lhbtq-gemeenschap

NEDERLAND. De Vrije Universiteit wil een “pittig gesprek” met docent Pieter de Vries en zal “passende maatregelen” nemen. De initiator van de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring noemde de genderideologie in één adem met de nazi-ideologie.

Het bestuur van de VU is geschokt over de uitspraken, staat in een persbericht. Theologiedocent De Vries, één van de initiatiefnemers van de Nederlandse versie van de Nashville-verklaring, zei in een interview met het AD dat de kerken hun geluid moeten laten horen tegen de genderideologie. “Toen de nazi-ideologie zich opdrong, zwegen de kerken. Nu dringt de genderideologie zich op en zwijgen de kerken weer te vaak”. Hij heeft inmiddels spijt betuigd.

De VU kondigde een debat aan over de omstreden Nashville-verklaring. Vijf van haar medewerkers ondertekenden het van oorsprong Amerikaanse anti-homopamflet, meldt Advalvas.  

De universiteit nam maandagochtend meteen afstand van de verklaring en hees de regenboogvlag. Ook andere universiteiten lieten de vlag wapperen om steun te betuigen aan de lhbtq-gemeenschap. 

De Universiteit Maastricht heeft geen vlag hangen, maar benadrukt via haar woordvoerder dat zij staat voor een "diverse en inclusieve organisatie". De UM draagt de lhbtq-gemeenschap een warm hart toe, maar kiest voor "een meer duurzame aanpak", aldus woordvoerder Gert van Doorn. Om een voorbeeld te noemen: diversity officer Constance Sommerey is - samen met de gemeente - bezig met de organisatie van een dag in juni 2020, specifiek gericht op de lhbtq-gemeenschap in Maastricht. 

HOP/RJ

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)