Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De andere kant van de brug

Wyck is de stadsjungle van Maastricht. Maar wel een hippe jungle, en het swingt er ook nog, op vrijdag 7 juni. Op een klein podium op het Cörversplein (inderdaad, normaal gesproken een parkeerplaatsje) vindt een nieuw festival plaats. Even de fijne dingen van Wyck Live: gratis, gezellig, voor een goed doel (stichting Pimma in Midden-Amerika) en gevarieerd – hiphop, DJ's, salsa, rock en funk. Geheel volgens goed Maastrichts gebruik bestaat het programma uit lokale acts. “The Euregio has come to represent”, in de woorden van een rondhangende bezoeker.

Die bezoekers op zich zijn overigens ook de moeite waard. Schijnbaar spontaan zijn er bijvoorbeeld vuurspuwers op het feestje afgekomen. Het is soms dringen op het pleintje, en stampen, als de Segura Sambaschool met een flinke lading drums het festivalletje op stelten zet.

Aan de Maas is het verder ook erg goed toeven. “Het is heel leuk om eens aan deze kant van de stad te zitten, in plaats van in het centrum of het stadspark”, aldus een studente. Ze draagt een grote zonnebril en deelt een anderhalve-literfles cola met een vriendin: “Ja, die hitte! Maar het is hier echt chill. Alleen niet altíjd mijn favoriete muziek...” Het levert haar een ge-tut-tut op van haar buurman. “Het is al live muziek, daar moet je blij mee zijn, zeker in combinatie met dit weer!”

Wyck Live duurt de hele dag, tot acts Jick Munro & The Amazing Laserbeams om acht uur en Psarrow Falls een uurtje later, met een akoestische set, de boel afsluiten. Dan zijn er nog genoeg studenten over die het feestje eigenlijk wel willen voortzetten. “Hè wat jammer, moeten we dan weer de brug over? Maar daar kénnen we alles al!”

 

Lisa Dupuy

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)