Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Leuke dingen

Leuke dingen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

“Jeetje, dit jaar is echt voorbij gevlogen!” Deze uitspraak hoor je minstens twee keer per dag terwijl er op de UB nog aan de laatste papers, herkansingen of scripties wordt gewerkt. Elk jaar opnieuw en het is helemaal niet waar. Als de tijd zo snel gaat, waarom heb ik dan zoveel tijd gehad om brak in mijn bed te liggen? “Ik ben dit jaar zo druk geweest, ik ben echt even toe aan vakantie.” Nog zo’n vaak gehoorde uitspraak en eigenlijk ook onzin. Als student heb je het natuurlijk eigenlijk alleen druk in de toetsweek, wanneer je alles wat je gemist hebt in een paar uur in je hoofd probeert te stampen.

Natuurlijk ken ik het uitgebluste gevoel aan het einde van het jaar, het verlangen naar oud en vertrouwd met paps en mams in de caravan op de camping. Niet dat we academisch zo veel hebben moeten doen, maar we hebben weer een jaar leuk moeten doen. Een jaar in Maastricht zit namelijk vol met verplichte activiteiten. Afhankelijk van je betrokkenheid bij een dispuut of vereniging word je agenda vanaf de Inkom volledig beheerst door ‘leuke dingen’. Een gala, het ULV, een poolparty, een baseball-, voetbal- en volleybaltoernooi, disputenroeidag, een playbackshow, carnaval, borrels met andere disputen, InMosae, Multizalenfeest, Lokomotion: het is allemaal verplichte kost.

Het is natuurlijk erg leuk allemaal, want daar is die dj-set  met die opgeblazen boxen voor gehuurd. Feestjes zijn leuk, toernooien zijn leuk, maar misschien is het allemaal wat veel. Ik vind in ieder geval elk jaar mijn rookmachine-vrije zomers tot de Inkom altijd een genot. Dit jaar is de Inkom ook wel heel speciaal. Een extra dag vol leuke dingen! Weten de nieuwe studenten meteen wat ze te wachten staat. En waag het eens om het niet leuk te vinden.

 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)