Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM in top tien THE-jong

UM in top tien THE-jong

Photographer:Fotograaf: archief THE

MAASTRICHT. Van de negentiende naar de zesde plaats, dat is de sprong die de Universiteit Maastricht heeft gemaakt in de top honderd van jonge universiteiten, jonger dan 50 jaar, van Times Higher Education. Daarmee is de UM in het ‘elitegroepje’ terecht gekomen, zegt de THE. De criteria van de THE-under 50 zijn in principe dezelfde als die van de gewone THE-ranking, met enige aanpassingen die meer recht doen aan de leeftijd van instellingen. Op die ‘klassieke’ lijst staat de UM op 115.

QS, een andere Britse ranking die vroeger data aan THE leverde maar sinds enige jaren zelfstandig opereert, plaatste onlangs de UM op haar top-50 van jonge universiteiten ook in de top tien, op de zevende plaats. In hun gewone lijst neemt de UM plaats 107 in.

Voor THE geldt in Nederland alleen de UM als ‘jonger dan 50’. Rotterdam en Tilburg, voormalige economische hogescholen die pas in of na de jaren zestig volwaardig universiteit werden en die in Nederland altijd in een adem met de UM worden genoemd, zijn niet meegeteld.

Dat de UM dit jaar zo sterk is gestegen heeft te maken met fors hogere scores in zowel onderwijs als onderzoek en in de citaties, meldt Phil Baty van THE. “The single biggest indicator, research impact (citations per paper) is worth 30 per cent, and Maastricht’s impact score improved from 53.9 points to 62.5.”

Dat kan mede een gevolg zijn van een bewuste UM-strategie. Een UM-nota over internationale studentenwerving van eind vorig jaar zegt dat “higher levels of citation impact are reached by international partnerships on research, positively affecting positions on rankings”.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)