Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Weinig animo voor infomarkt van studieverenigingen

Weinig animo voor infomarkt van studieverenigingen

MAASTRICHT. Waar is de voorzitter van studievereniging Luna-tik? Die blijkt een stukkie verderop te keer te gaan op een springkussen. Waarom? Waarom niet, want eerstejaars laten het afweten op deze informatiemarkt voor studieverenigingen van Randwijck. Naast Luna-tik (Psychologie) hebben Pulse (geneeskunde), Helix (biomedische wetenschappen), MSV Santé (gezondheidswetenschappen) en EUnitas (European Public Health) er hun kraam opgebouwd.

Luna-tik-voorzitter Christoph Synen hoopt dat het drukker wordt na afloop van de workshops Tijdmanagement en Effectief studeren, die nu aan de gang zijn. Het idee van een informatiemarkt is uitstekend, zegt Synen. “Andere jaren visten we achter het net. Studenten waren via de Inkompapa’s en mama’s lid geworden van een studentenvereniging en hoorden pas later dat er ook nog zoiets bestaat als studieverenigingen.”

De voorzitter van EUnitas, Sanne Thijssen, was van te voren al sceptisch. Ze vroeg zich af of deze markt wel past in het uitbundige, jolige Inkom-programma. Hoe dan ook, ze had meer belangstelling verwacht dan de drie studenten die ze na een uur in haar stand heeft gehad. Waarom moeten studenten eigenlijk lid worden? “Voor tien euro per jaar krijgen ze korting op studieboeken, bijles statistiek, uitnodigingen voor feesten en we vergaderen met studiecoördinatoren over tentamens.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)