Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kweekvlees of kunstvlees?

Kweekvlees of kunstvlees?

Photographer:Fotograaf: David Parry / PA Wire

MAASTRICHT. Tweederde van de Nederlanders steunt het kweken van vlees, zo bleek begin augustus uit een enquête van onderzoeksbureau Flycatcher onder 1200 Nederlanders. De helft van de respondenten wil de hamburger van Mark Post, UM-hoogleraar vasculaire fysiologie, ook wel eens proberen. De voordelen van kweekvlees zijn volgens de meesten: minder dierenleed en minder wereldvoedselproblemen. Driekwart van de ondervraagden zou de nep-hamburger kopen, mits die qua smaak, structuur en voedingswaarde lijkt op gewoon vlees. Menigeen denkt dat kweekvlees genetisch gemanipuleerd is. "Ik zal elke gelegenheid aangrijpen om dit te weerleggen", zegt Post", ook omdat het succes uiteindelijk afhangt van de consumentenacceptatie.” Een andere naam scheelt ook, vindt tweederde, die ‘kweekvlees’ associeert met ‘vies’ en ‘onbetrouwbaar’. Beter klinkt volgens hen: ‘kunstvlees’ of ‘alternatief vlees’.

Klik hier voor het interview met Mark Post die terugblikt op zijn presentatie in Londen

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)