Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ritzen hekelt beeldvorming

Ritzen hekelt beeldvorming

Photographer:Fotograaf: archief

MAASTRICHT. Dagblad De Limburger bracht afgelopen zaterdag een dubbelpagina in de Horizonbijlage over Jo Ritzen, de vorige voorzitter van het UM-college van bestuur. Ritzen had zelf om een interview gevraagd, zo meldt de krant, want “hij heeft behoefte aan weerwoord, [hij] wil de beeldvorming bijsturen”. En dan gaat het vooral om het beeld dat “onder zijn bewind de Universiteit Maastricht zich niet tot de regio bekeerd zou hebben. Niets is minder waar, moeten we weten”.

Waar Ritzen precies aan refereert, is niet duidelijk, noch de reden waarom hij juist nu wil reageren. Feit is dat het huidige college van bestuur onder leiding van Martin Paul met de recente plannen voor een Limburgse ‘kennis-as’ veel aandacht voor de regio etaleert. Ritzens bewind wordt meer geassocieerd met een internationale oriëntatie, de blik naar het (ook verre) buitenland: China, India. In het interview echter wijst hij met nadruk op zijn bemoeienissen voor de Chemelot-campus in Geleen en de contacten met Zuyd Hogeschool.

Ritzen zegt ook nog iets over het openlijke dispuut tussen rector Luc Soete, die vorig jaar een snelle groei naar 25.000 studenten bepleitte, en voorzitter Martin Paul die vervolgens demonstratief op de rem trapte. Ritzen vindt dat Soete, die “een geweldige bijdrage aan de UM” levert, “de ruimte moet krijgen om te dromen”, zo parafraseert de krant zijn woorden.

Toch krijgt ook Martin Paul waardering. De Limburger: “Paul is in de ogen van Ritzen de perfecte combinatie van wetenschapper en bestuurder (…) Hijzelf heeft die combinatie ook nagestreefd. (…) Paul is academisch beter, Ritzen acht zich financieel beter onderlegd”.

Ritzen gaat in het interview, dat nog een tweede bezoek van de journalist vergde, ook nog in op zijn ambitie om volgend jaar voor de PvdA in het Europese parlement te komen. Hij vermeldt niet, zoals hij eerder wel deed, dat hij ook nog eens mikt op het lijsttrekkerschap. Integendeel bijna, Ritzen houdt nog een slag om de arm, meldt de krant: “Hij aarzelt nog, want als hij het doet, wil hij er wel werk van maken en zijn tijd goed besteden.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)