Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“De Mr. Gay World-verkiezing was de beste ervaring van mijn leven”

“De Mr. Gay World-verkiezing was de beste ervaring van mijn leven”

Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven - Loesje

Achternaam: Peternella * Voornamen: Ashley Karym * 21 jaar * In het dagelijks leven: tweedejaars kennistechnologie en voorzitter studententurnvereniging Saturnus * Woonplaats: Maastricht * Geboren in: Aruba * Burgerlijke staat: single

 

 

 

TOEN

Rekenen Als kind was ik een puzzelfreak, alles waar je goed bij moet nadenken zoals Wie is het? of Cluedo vond ik leuk. Op school was ik een gemiddelde leerling, behalve met rekenen, daar haalde ik negens en tienen voor. Soms mocht ik het werk van andere kinderen nakijken. Ik vind nog steeds de vakken die met logica te maken hebben het makkelijkst. In mijn eerste jaar kennistechnologie haalde ik zelfs ergens een 10.3 voor.   Kameleon Op de basisschool had ik wel vriendjes, maar hoe diep gaat dat als je kind bent... Echt goede vrienden maakte ik op de middelbare school, die mensen spreek ik nu nog. Ik was een soort kameleon, had het met ieder groepje gezellig. Op mijn verjaardagen was dat wel eens lastig, al die verschillende mensen. Mijn vriendengroep is nog altijd divers, gelukkig praat iedereen makkelijker met elkaar nu ze volwassen zijn.   VWO Ik was niet van plan om naar het vwo te gaan, het leek me te veel werk. Tot mijn mentor in de havo/vwo-brugklas, die bij ons op Aruba twee jaar duurt, zei dat mijn rapport niet van vwo-niveau was. Als iemand zegt dat ik iets niet kan, ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik het wel kan. Vandaar dat ik nu op de universiteit zit. Ouders Ik was 7 of 8 toen mijn ouders gingen scheiden. Mijn halfzus (uit een eerder huwelijk van mijn moeder) en ik bleven bij onze moeder wonen, maar ik zag mijn vader nog vaak. Als ik een sportwedstrijd had kwam hij kijken. Wel zijn onze gesprekken oppervlakkiger dan die met mijn moeder. We hebben het over hoe het gaat op school, dat soort dingen. Met mijn moeder heb ik intiemere gesprekken. Toen ik mijn ouders vertelde dat ik homo ben, was mijn moeder geschokt en dacht mijn vader dat het een fase was. Dat vind ik niet erg, je hebt zelf ook even tijd nodig om ermee te dealen, dus waarom zij niet. Nu is het goed. Ze kennen mij, ze weten dat ik een goede jongen ben en ze steunen me in wat ik doe. Ik heb superveel geluk gehad, het kan ook heel anders lopen. De eerste jongen die in Rusland werd veroordeeld wegens homo-propaganda was aangegeven door zijn ouders.

 

NU

Mr Gay World Een maand geleden heb ik namens Aruba meegedaan aan de Mr Gay World- verkiezing. Het was de beste ervaring van mijn leven. Ik wist pas een maand van tevoren dat ik mee kon doen. Er is geen Mr Gay-verkiezing op Aruba, dus ik moest zelf regelen dat ik het land kon vertegenwoordigen. Mijn national costume was geweldig. Ik had een grote hoofdtooi, ik kreeg het bijna niet vervoerd.  Er waren verschillende rondes, ik won de sportchallenge. De finale was heel spannend. Ik hoopte dat ik in de top 5 zou eindigen en dat is gelukt.   Druk Ik doe veel verschillende dingen: ik turn, dans latin in wedstrijdverband, werk als model en heb een eigen YouTube-kanaal. Zo heb ik het graag, ik wil niet te veel met één ding bezig zijn. Toen ik bijvoorbeeld net bij mijn modellenbureau zat hadden ze vier opdrachten in een week voor me. Dan word ik helemaal gek, een of twee keer per maand is genoeg. Zo hou ik ook nog tijd over voor andere dingen.   Gelukkig Ja, ik ben gelukkig. Natuurlijk kan het altijd beter, maar het leven moet niet perfect zijn. Een beetje struggle is goed, anders word je lui.  Overtuigen Mensen nemen me snel in vertrouwen. Ze weten dat ik niks doorvertel omdat ze van mij ook niets over anderen horen. Ik geef mensen graag advies, als ik denk dat iets beter voor ze is ben ik wel overtuigend. Ik kan mensen goed motiveren. Dat is ook wat ik wil doen als voorzitter van Saturnus: een goede spirit binnen de vereniging krijgen.   

 

STRAKS

Kinderen Ik wil later een man en kinderen. Twee is genoeg. Ik denk niet dat het nog heel lang zal duren. Wel tot na mijn studie natuurlijk, maar ik weet wie ik ben en wat ik wil. Ik ben volwassen in dat opzicht, val ook vaak op oudere mannen, hoewel mijn enige ex-vriend jonger is dan ik. Eerlijkheid vind ik het belangrijkste in een relatie, anders werkt het niet.   Plannen Ik weet nog helemaal niet wat ik ga doen na mijn studie. Misschien dat ik na mijn bachelor een jaar uittrek om dat uit te zoeken. Het heeft niks met mijn studie te maken, maar een carrière in de entertainment business is misschien wel wat. Hopelijk heb ik dan ook nog tijd voor mijn hobby’s. Maar wat die dan zijn… Ik heb al zoveel verschillende sporten gedaan: zwemmen, baseball, volleybal, atletiek, taekwando en schermen. Onvermijdelijk is dansen, op wat voor manier dan ook. Naar feestjes ga ik om te dansen, tijdens fotoshoots maak ik automatisch dansbewegingen en als ik muziek luister op mijn telefoon, gaan mijn vingers automatisch het ritme tikken. Ik wil ergens wonen waar het niet te druk en ook niet te rustig is. Aruba is fantastisch om kinderen op te voeden – je leert vier talen en allerlei verschillende culturen kennen – maar ook een beetje saai. Buiten het jaarlijkse carnaval, wat geweldig is, is er niets te doen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)