Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zonnestralen uit een muziekdoosje

Zonnestralen uit een muziekdoosje

The Beatles: Here Comes The Sun

Here comes the sun (doo doo doo doo)

Here comes the sun, and I say

It’s alright

 

Jazeker, The Beatles. Er is geen ontkomen aan, eens zou iemand ze noemen in deze muziekrubriek. Maar het grappige is dat Iris Winter, 21 jaar en derdejaars geneeskunde, niet eens bestond in 1969. Geïnspireerd door haar vader wellicht? Een “heel grote fan” van Harrison, McCartney, Lennon en Starr, zoals ze zelf zegt.

Nee, Winter heeft haar eigen verhaal bij Here comes the sun (verschenen in 1969 op het album Abbey Road), het lied dat haar dierbaar is. “We woonden vroeger in Portugal en ik weet nog dat mijn ouders – beiden psychiater – een keer naar een congres gingen in Lissabon. Mijn broertje en ik misten hen enorm. We waren nog klein, ik denk een jaar of zeven. We hadden niet eens zo goed door waarom ze nu eigenlijk weg waren. Uiteindelijk gingen we tijdens die congresdagen toch naar mijn ouders toe en gaven ze ons een muziekdoosje uit het congrespakket, een gift van de organisatie. Er staat een gekleurde haan op, het nationaal symbool van Portugal dat je op veel souvenirs terugvindt. Als je het doosje opwindt, hoor je dit nummer van The Beatles.”

Toen Winters ouders onlangs verhuisden van Frankrijk naar Nederland – “mijn ouders houden van het buitenland”- vond de student haar muziekdoosje terug. “Ik hoorde het nummer en moest meteen aan vroeger denken. Ik herinner mij Lissabon en dan vooral de zonnestralen. Tegelijkertijd heeft het ook iets triests, omdat ik het draaide als mijn ouders weg waren.”

 

Studenten en staf vertellen over een muziekstuk dat een speciale betekenis voor hen heeft

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)