Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UPDATE: Drie vluchtelingenbeurzen voor de UM

NEDERLAND. Twaalf academici die hun vaderland zijn ontvlucht vanwege een oorlog of een andere bedreigende situatie, kunnen met steun van NWO een jaar lang wetenschappelijk onderzoek doen in Nederland.

NEDERLAND/MAASTRICHT. Twaalf academici die hun vaderland zijn ontvlucht vanwege een oorlog of een andere bedreigende situatie, kunnen met steun van NWO een jaar lang wetenschappelijk onderzoek doen in Nederland. De UM heeft drie beurzen in de wacht gesleept binnen het subsidieprogramma Vluchtelingen in de Wetenschap.

Mohamed Kassem, een Syrische neurochirurg uit Aleppo, gaat aan de slag bij Carim, het onderzoeksinstituut voor hart- en vaatziekten. Hij gaat met MRI-technieken de details van aderverkalking in beeld brengen, het verwijderen van plaque verkleint bij sommige patiënten  het risico op een herseninfarct.  

Dan is er Musa Idris, ook uit Syrië, die als moleculair bioloog is afgestudeerd aan Damascus University. Hij zal een 3D model ontwikkelen om te onderzoeken of het darmzenuwstelsel een rol speelt bij de ontwikkeling van darmkanker. Idris is al zeker van een PhD-contract.

Erman Atak is afkomstig uit Turkije en zal een jaar onderzoek doen aan de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen. Hij zal zich verdiepen in lobbygroepen die de militaire EU-operatie Sophia – tegen migrantensmokkelaars - proberen te beïnvloeden.

In totaal heeft NWO 750 duizend euro beschikbaar gesteld voor gevluchte academici.

HOP/ MT

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)