Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM koopt groot pand Randwijck

UM koopt groot pand Randwijck

Photographer:Fotograaf: Brochure Beckers Bedrijfsmakelaars

Paul Henri Spaaklaan 1

MAASTRICHT. Op 2 januari heeft de Universiteit Maastricht de zuidtoren gekocht van het gebouw aan de Paul Henri Spaaklaan 1 in Randwijck. Als de renovatie volgens plan verloopt, zal het Department of Knowledge Engineering (DKE) er in juni van dit jaar intrekken.

Daarnaast heeft de universiteit een optie op de bijbehorende noordtoren en het lagere tussengebouw, het zogenoemde Atrium. De overdracht van die twee panden vindt naar verwachting deze zomer plaats. Het gaat om een investering van 27 tot 30 miljoen euro (11,4 miljoen voor de aankoop van het hele complex plus renovatie), vertelde de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos, afgelopen week aan een commissie van de universiteitsraad. 

Het complex, dat tussen het Mecc en de Universiteitssingel ligt, zal vooral gaan bestaan uit onderwijsruimtes en kantoren, verder lijkt het lagere tussengebouw geschikt voor een ontmoetingsruimte en studieplekken, aldus Bos. Naast de huisvesting van de datacluster zal het pand dienen als tijdelijk onderkomen voor staf en studenten tijdens de renovatie van de Universiteitssingel 50.

Met deze aankoop komt de voorgenomen nieuwbouw van het Data-Sciences gebouw te vervallen. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2019-01-25: oaknut
Ik ben student bij DKE. Ik kreeg gisteren een e-mail van het bestuur van DKE hierover:
The Observant reported today that DKE would move to the Randwyck campus in June. While it is true that the university has purchased part of the building and we are discussing a potential move, there is currently no information beyond that. It is not certain that we will move (and we will certainly not move in June), let alone when such a move would take place. The news item is therefore speculation. We’re sorry for any confusion this may have caused and hope this message clears things up. Please be assured that if there is any confirmed information, you will hear it from us.
2019-01-29: Riki Janssen
Beste student van DKE,
de informatie in dit artikel is opgetekend uit de mond van de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos, tijdens een commissievergadering van de universiteitsraad (woensdag 16 januari 2019). Zou het kunnen dat er in de communicatie tussen de faculteit en het college van bestuur wat haperingen zitten?

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)