Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-hoogleraren buigen zich over ‘parkeerbeleid’

UM-hoogleraren buigen zich over ‘parkeerbeleid’

Photographer:Fotograaf: Observant

MAASTRICHT. Nadat het mobiliteitsplan -  in de wandelgangen ‘parkeerbeleid’ - afgelopen najaar door de universiteitsraad werd teruggestuurd naar de tekentafel, komt er nu een uitgebreide meningspeiling binnen de Universiteit Maastricht: wat leeft er als het gaat om de fiets, het openbaar vervoer, de auto, parkeerplaatsen of een fietsbonus? Drie gedragswetenschappers brengen in kaart hoe medewerkers en studenten denken over mobiliteit.

In oktober 2018 zou het definitieve plan er liggen, maar in diezelfde maand werd de verdere uitwerking daarvan al uitgesteld. De universiteitsraad - die al eerder had betoogd dat dit een “gevoelige kwestie is die tot commotie gaat leiden”- drong er samen met het Lokaal Overleg bij het college van bestuur op aan om eerst een grotere groep medewerkers en studenten te raadplegen. Dan kan er een plan komen dat op meer begrip kan rekenen bij de achterban, heette het.

Dat gaat nu gebeuren. De UM-hoogleraren Gerjo Kok, Rob Ruiter en Rik Crutzen zullen groepsgesprekken gaan houden met mensen uit alle hoeken van de UM. Eventueel, zo vertelt Ruud Bollen, directeur Finance én na het vertrek van FD-directeur Erwin Kuil de nieuwe kartrekker van het project, volgt er daarna nog een enquête, “maar dat is aan de onderzoekers”.

Doel van het mobiliteitsbeleid blijft, zo benadrukt Bollen, het ontmoedigen van het autogebruik en het bevorderen van de fiets en het openbaar vervoer. “We willen groener en klimaatvriendelijker zijn. Daarnaast zullen er op Randwijck door de gebiedsontwikkeling her en der parkeerplaatsen verdwijnen.”

Het nieuwe plan wordt, “liefst voor de zomer”, aldus Bollen, voorgelegd aan de universiteitsraad en het Lokaal Overleg.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)