Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Precies lezen is moeilijk

Precies lezen is moeilijk

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Vorige week meldde Observant dat de universiteit een groot gebouw aan de Paul Henri Spaaklaan 1 heeft gekocht (het Mercedesgebouw) en dat - als de renovatie volgens plan verloopt - het departement of Knowledge Engineering (DKE) daar in juni van dit jaar intrekt. DKE was blijkbaar niet blij met dit bericht en schreef aan staf en studenten een mail dat “het niet zeker is dat we zullen verhuizen”, en als er al verhuisd wordt, gebeurt dat “niet in juni”. Om te concluderen dat dit nieuwsbericht op “speculatie” berustte.

Speculatie? Dat is een interessante gedachte. We dachten dit nieuws uit onverdachte en vooral ook betrouwbare bron te hebben. Het onderwerp kwam twee weken geleden aan de orde in een commissie van de universiteitsraad. Daar gaf de vicevoorzitter van het college van bestuur, Nick Bos, in hoogsteigen persoon tekst en uitleg over de aanstaande verhuizing. Maar blijkbaar - dat wisten wij dus niet - waren nog niet alle ins en outs doorgeëxerceerd met DKE, waarop dus die mail op poten volgde. Met de oorvijg aan het adres van Observant, die er dus niet helemaal ongeschonden uitkomt. Zeker niet bij lezers die snel even een mail scannen en niet precies lezen. Maar geen zorgen, dit soort dingen gebeurt vaker, we kunnen tegen een stootje.

Precies lezen is moeilijk. Wie rent er niet met een half oog door een mail of artikel en moet later concluderen dat hij of zij niet goed weet hoe de vork in de steel zit? Ik betrap mezelf er herhaaldelijk op. En ik ben niet de enige, zo bleek onlangs weer toen een raadslid zich in de U-raad erover beklaagde dat de faculteit psychologie en neurowetenschap met Observant zou hebben gepraat over de kwaliteitsafspraken. En dat vóór de FPN er met een delegatie van de U-raad over gesproken had. Nou staat het iedere faculteit vrij om met ons te praten, op welk moment dan ook en over wel onderwerp dan ook, maar deze keer ging het over een verslag van de faculteitsraad. Dat werd ook vijf keer (!) gemeld in het artikel.

Ik kan alleen maar zeggen: blijf lezen. Ook het verhaal dat wij straks, als de verhuizing achter de rug is, schrijven over DKE in Randwijck of de binnenstad of waar dan ook. 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)