Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Hoofd UM Sport vertrekt na acht maanden

Hoofd UM Sport vertrekt na acht maanden

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. Het hoofd van UM Sport, Nico Freriks, heeft per 1 februari zijn functie neergelegd. Hij was sinds half juni 2018 in dienst. Een verschil van mening over de “verwachtingen, visie en toekomst” van UM Sport zou hieraan ten grondslag liggen, zegt Pascal Breuls, directeur studentenservicecentrum en de directe baas van Freriks.

Freriks volgde afgelopen zomer Birgitte Hendrickx op - zij zwaaide twintig jaar de scepter - die directielid van het SSC werd. Hij is een oud-topvolleyballer die 347 keer voor het Nederlands team uitkwam. In 2018 rondde hij de executive MBA Sportmanagement aan de Maastricht School of Management af en werkte voor zijn komst naar Maastricht als projectmanager van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in de gemeente Horst aan de Maas. Hij had geen ervaring met studentensport.

Breuls wil niet ingaan op het hoe en waarom van het vertrek, behalve dat “we in goed overleg de arbeidsrelatie hebben beëindigd”. Dat er binnen UM Sport al een tijdje onrust zou bestaan over bijvoorbeeld het personeelsbeleid (‘kleine’ aanstellingen, geen uitzicht op uitbreiding) of de koers, noemt hij “heel zwaar aangezet. Je hebt hier en daar meningsverschillen, maar die heb je overal”. Freriks wilde geen commentaar geven.

Er komt nu zo spoedig mogelijk een nieuwe vacature, aldus Breuls, die benadrukt hoe “trots” hij is dat hij de sportafdeling onder zich heeft. Wat betreft de koers: “Die ga ik samen met het team en het nieuwe afdelingshoofd uitwerken.” Die zal, zo hoopt hij, na de zomer aantreden. Wie in de tussentijd de honneurs waarneemt, is nog niet duidelijk.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)