Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

College van bestuur steunt WOinActie

College van bestuur steunt WOinActie

Photographer:Fotograaf: Kim Pieper

MAASTRICHT. Het college van bestuur steunt de protestbeweging WOinActie en regelt bij genoeg interesse bussen. Dat zei rector Rianne Letschert vorige week tijdens de plenaire vergadering van de universiteitsraad. Dit tot ongenoegen van de studentengeleding.

WOinActie gaat op 15 maart op het Malieveld in Den Haag demonstreren tegen de bezuinigingen op onderwijs en de steeds hoger oplopende werkdruk. En dat is hoognodig, zei de vertegenwoordiger van de beweging in Maastricht, Renée van de Vall, tijdens de U-raadsvergadering. Zij was daar op uitnodiging van de raad en vroeg om steun van het personeel, de studenten en van het college.

Die bijval kreeg Van de Vall. Letschert: “Wij staan achter de doelstellingen van WOinActie. Als er genoeg mensen willen gaan protesteren, regelen wij bussen.” Het college gaat zelf overigens niet mee naar Den Haag. “Wij hebben eigen wegen om op te komen voor de belangen van de universiteit: bijvoorbeeld via gesprekken met de minister.”

De studenten waren niet blij met deze steun. Ruben Berghuis van Dope: “De universiteit moet zich niet mengen in politieke discussies. De staking faciliteren is een taak van de vakbonden. Als dat niet lukt, hoe erg leeft het dan?”

Dat schoot bij het wetenschappelijk personeel in het verkeerde keelgat. WP-raadslid Raymond Luja: “Als wij alleen maar zouden doen waarvoor we betaald krijgen, dan hadden we nu een hele andere discussie. Dan zou ik bijvoorbeeld de helft minder onderwijsgroepen geven. Dankzij het commitment van het personeel blijft het onderwijs zo goed.”

Van de Vall vroeg de U-raad om samen met WOinActie in de week van het protest een debat te organiseren over oplossingen voor het werkdrukprobleem. “Alleen meer geld is niet genoeg”. Toen haar verzoek niet meteen bijval kreeg, zei U-raadsvoorzitter Jonathan van Tilburg dat hij bij de fracties zou gaan peilen of die bereidheid er is. De rector zei al toe dat ze zal deelnemen. 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)