Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Promoot gezonde producten, maar wel voorzichtig”

UM op weg naar een nieuwe cateraar in 2020

MAASTRICHT. Een nieuwe universitaire cateraar moet zich richten op lokale leveranciers, (voorzichtig) gezond eten promoten en producten aanbieden in verschillende prijsklassen. Dat adviseren de studenten van het University College Venlo in hun visie voor een nieuwe cateraar voor de Universiteit Maastricht in 2020.

De studenten presenteerden hun visie afgelopen donderdag in de Exercise Studio van UM Sports, in aanwezigheid van Nick Bos, lid van het college van bestuur, en andere geïnteresseerden. Zij waren hiervoor door het aanbestedingsprojectteam uitgenodigd, dat hen in het kader van het ThinkTank-blok de opdracht had gegeven een visie te schrijven.

De cateraar moet zo duurzaam mogelijk zijn en het liefst samenwerken met lokale leveranciers. Ook is het belangrijk dat de nieuwe cateraar oog heeft voor de verschillen tussen de faculteiten en gezond eten promoot. Maar niet te nadrukkelijk, waarschuwen de studenten, dat kan averechts werken. “Geef klanten een duwtje in de goede richting, maar ga ze niet dwingen.”

En tot slot, niet onbelangrijk: de prijs/kwaliteit-verhouding. Die moet goed zijn, maar dat is natuurlijk iets heel subjectiefs. “Er is geen objectieve standaard voor een goede prijs/kwaliteit-verhouding, maar je hebt wel invloed op hoe mensen het ervaren. Wij adviseren dat de cateraar producten aanbiedt in verschillende prijssegmenten. Zo kan de klant kiezen.”

De studenten baseren hun visie op punten uit het strategisch plan van de UM en de informatie die het aanbestedingsprojectteam het afgelopen anderhalf jaar heeft verzameld. Dat team organiseerde in het voorjaar roadshows, waarin medewerkers en studenten hun wensen voor de catering konden delen en hielden in november zogeheten speeddatesessies. Hierbij gaven 1077 mensen antwoord op tien concrete stellingen als ‘Ik wil meer betalen voor goede koffie’ (nee) of ‘Ik wil meer vegetarische en veganistische opties’(ja).

De fase van informatie verzamelen is nu bijna voorbij. Het aanbestedingsprojectteam heeft nog een paar bezoeken aan andere grote instellingen en bedrijven op de planning staan, om te kijken hoe de catering daar is geregeld, maar zal daarna – samen met de stuurgroep – aan de slag gaan met het schrijven van de daadwerkelijke visie.

 

In 2020 loopt het contract met de huidige cateraar Albron af. Tijd dus voor een nieuwe aanbesteding. Normaal is dat een proces dat zich voornamelijk in projectteams en stuurgroepen afspeelt, maar dit keer wilde Facility Services het anders aanpakken. Niet alleen krijgt de gehele universitaire gemeenschap inspraak, ook mag Observant bij alle vergaderingen en bijeenkomsten aanwezig zijn.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)