Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Als we de lat hoog leggen, wordt werken topsport”

“Als we de lat hoog leggen, wordt werken topsport”

UM Star Lectures bestaan vijf jaar

“SBE? Wat is dat?” Een man kijkt vragend naar zijn naamkaartje. Hij is een van de alumni die donderdag 7 februari de UM Star Lecture in Eindhoven bezoekt en stamt nog uit de tijd dat de School of Business and Economics de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde heette. Het is het vijfde jaar dat de Star Lectures worden gehouden. Deze keer gaven veertien professoren in veertien Europese steden een lezing aan ruim 700 alumni.

Het doel van de Star Lectures, georganiseerd door het Alumni Office, is om de band met de alumni aan te halen en te onderhouden. De afgestudeerden zelf voelen die band niet per se met de instelling, maar wel met hun vrienden uit die tijd, blijkt donderdagavond in Eindhoven. Ze komen vooral om elkaar nog eens te zien, te netwerken of vanwege het onderwerp van de lezing.

Zo ook Lotte Berkers, die in 2012 afstudeerde in geneeskunde. Ze is hier vanavond omdat twee studievriendinnen graag wilden gaan. “Een goede gelegenheid om elkaar weer eens te zien en bij te kletsen. We zijn ook een keer in Den Bosch geweest.”

Rick Segers is pas afgelopen zomer afgestudeerd als master Health Education and Promotion. Dit is zijn eerste alumnibijeenkomst. Voor hem is het nog te vroeg om met nostalgie op zijn studietijd terug te kijken. “Het was een mooie periode, maar ik heb alleen mijn master in Maastricht gedaan, dan ben je er maar heel kort. Ik ben hier omdat ik nieuwe mensen wil leren kennen. Ik ben op zoek naar een baan.”

De lezing vanavond wordt gegeven door Fred Zijlstra, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie, en gaat over de gezonde balans tussen werk en privé. Een populair onderwerp: om acht uur zijn bijna honderd alumni de zaal in het Pullman hotel binnengedruppeld. Het verbaast Zijlstra niet. “Dit is een onderwerp waar we allemaal mee te maken hebben”, begint hij. Hij laat de cijfers zien: 35 procent van het ziekteverzuim is stressgerelateerd, 16 procent van de mensen heeft een burn-out en tweederde klaagt over een hoge werkdruk.

“Maar wat is werkdruk eigenlijk? Veel mensen denken dat het te maken heeft met deadlines, maar daar kunnen we best goed mee omgaan.” Veel schadelijker volgens Zijlstra is het altijd en overal werken. “Er is bijna niemand meer die níet ’s avonds of in het weekend naar de mail kijkt. Het kost mensen gemiddeld twee uur om van een actieve modus in de ruststand te komen. Dat is nodig om goed te kunnen slapen. Door onszelf steeds weer ‘aan’ te zetten ontnemen we onszelf mogelijkheden om uit te rusten en te herstellen.”

Ook moeten we aan steeds meer eisen voldoen, zegt Zijlstra. “Niet alleen onze beroepskennis telt, we moeten ook goed kunnen communiceren, samenwerken in een team, anderen motiveren. Arbeid bestaat niet meer alleen uit wat we doen, maar ook uit wie we zijn. Als we de lat hoog leggen, wordt werken topsport. En is het herstel des te belangrijker.” En dat gunnen we onszelf niet. Mensen slapen slecht, liggen te piekeren. “Als je je druk maakt over je werk, is je lichaam net zo actief als wanneer je echt aan het werk bent.”

Gelukkig heeft Zijlstra tips om deze oververmoeidheid te voorkomen. Meteen komen de telefoons uit de zakken om een foto te maken van het scherm. “Stel haalbare doelen, laat mensen hun uren flexibel invullen, praat over wat je dwars zit, neem tijd voor jezelf, het liefst een uur per dag, vraag je af wat jij echt leuk en belangrijk vindt, beweeg, neem je pauzes en probeer zoveel mogelijk afleidingen te elimineren – kantoortuinen zijn wat dat betreft echt verschrikkelijk.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)