Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Brandstichters fatale flatbrand Diemen krijgen tot 16 jaar cel

NEDERLAND. De drie twintigers die in 2017 brand hebben gesticht in een studentenflat in Diemen krijgen hoge celstraffen. Bij de brand kwam de 27-jarige student David Swart om het leven. Twee anderen raakten zwaargewond.

De 24-jarige Simone I. kreeg als opdrachtgever de hoogste straf: 16 jaar cel. Zij liet haar woning op de begane grond van een 15 verdiepingen tellende studentenflat in brand steken om 75.000 euro aan verzekeringsgeld te kunnen incasseren.

Haar broer, Gilermo (25) en een derde dader, Rachied V. (27) zijn de brandstichters en moeten respectievelijke 14 en 15 jaar de cel in. Gilermo kreeg de laagste straf omdat hij als enige berouw toonde en meteen schuld bekende.

Bij de brand in de nacht van 18 op 19 juli 2017 kwam de 27-jarige David Swart om het leven, student aan de Universiteit van Amsterdam. De politie vond hem drie uur na de brand op de twaalfde verdieping. Zijn vriendin lag een verdieping lager en heeft door de rook hersenletsel opgelopen. Een derde slachtoffer heeft blijvende schade aan haar ogen. De brandweer had door miscommunicatie alleen de onderste zeven verdiepingen van het gebouw doorzocht.

HOP, Steffi Weber

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)