Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Meeste raden breiden uit, behalve bij de UB

Meeste raden breiden uit, behalve bij de UB

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. De universiteitsraad, de faculteitsraad van de School of Business and Economics (SBE) en verschillende dienstraden krijgen meer zetels. Het aantal plaatsen in de raad van de universiteitsbibliotheek (UB) gaat omlaag.

“Het is geen hogere wiskunde”, zegt U-raadsvoorzitter Jonathan van Tilburg. “De universiteit groeit, dus ook het aantal zetels in de raad gaat omhoog.” Daar krijgen het ondersteunend en beheerspersoneel (OBP) en de studenten er een zetel bij. “Als je naar de verhouding tussen het OBP en het wetenschappelijk personeel (WP) kijkt, zou je bij het OBP meer zetels verwachten. Zij gaan dus van drie naar vier.” Het WP heeft er zes en het aantal zetels van het personeel moet gelijk zijn aan dat van de studenten, dus de studenten gaan van negen naar tien. Twintig in totaal; het wettelijke maximum is 24.

Hetzelfde geldt voor de F-raad van SBE, legt raadsvoorzitter Sanne Jongen uit. Het OBP gaat daar van een naar twee raadsleden en de studenten van vijf naar zes. De WP’ers houden vier zetels. “Gelet op het personeel, is dat een representatievere verhouding”, aldus Jongen.

Door groei of samenvoegingen van afdelingen stijgt tot slot ook in verschillende dienstraden het aantal plaatsen. Het Student Service Centrum (SSC) gaat van drie naar vier zetels en het Maastricht University Office (MUO) gaat van drie naar vijf, net als het ICT Service Centre (ICTS).

Is die groei wel slim? Sommige raden zitten nu al niet vol. De raad van het SSC bestaat nu uit maar twee leden bijvoorbeeld. “Twee is echt te weinig”, zegt SSC-raadslid Jelle Kouwenhoven. “We gaan extra ons best doen om meer mensen te vinden.”

Opvallend: de raad van de UB gaat van vijf naar vier zetels. Daar werden bij de afgelopen verkiezingen maar vier plekken gevuld “en dat gaat goed.”, zegt raadslid Percy Flint. “Daarnaast waren wij erg groot ten opzichte van de raden van andere eenheden."

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)