Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kokosnoten en de schnitzelkoning

Kokosnoten en de schnitzelkoning

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Vijf studenten wonen in studentenhuis ‘Broeders en Loeders’ op Sint Pieter. In dit wekelijkse vervolgverhaal lees je alles over hun studiestress, liefdesleven, de relatie met pa en ma, hun succesjes en natuurlijk het gekibbel over het huishouden.Vandaag het verhaal van Thierry.

Het wordt Thierry een beetje te veel. Dat gemiezer in huis, die stomme ruzietjes. Je kunt ook niks meer zeggen tegen elkaar. Had hij Toms vriendinnetje Elke gecomplimenteerd met het toffe paar billen dat in haar broek spande, ging Tom daar moeilijk over liggen doen. Dat was vorig jaar wel anders, toen Tom nog single was, toen ze samen fris en fruitig alles wat er aan vrouw langskwam gezellig becommentarieerden. En met Jerry, niet te vergeten. Dat was vóór diens huidige staat van paniekdepressie, wegens dat stomme proefschrift. Toen hij nog vrolijk en onbezorgd was en al die malle Kerkraadse uitdrukkingen van hem een extra bron van vermaak opleverden. Je verstond er geen moer van maar het kwam er leuk uitrollen, daar kwam het op neer. Met z’n drieën hingen ze uit het raam en recenseerden de dames passanten. Of ze posteerden zich op een terras en deden hetzelfde. Alles werd behandeld, de hele mikmak: te grote (nou ja, zelden) tieten, te kleine tieten, hangers, staanders, kokosnoten en citroentjes, what have you. En reten natuurlijk, stevige ronde van voetbalformaat, of pannenkoeken met een slobberbroek eromheen; petieterige kadetjes of een kont als een boedelbak, het wandelde voorbij en het bleef niet onopgemerkt, om met de beroemde maar dode volksschrijver Reve te spreken.

Tuurlijk, het was plat, het was ordinair, het was seksistisch, maar mag het eens een keertje? Jerry zat daar wel eens over te miemelen, “jongens, gaan we niet een beetje te ver?” als er weer eens een meisje met een hoofd paars van ellende haar pas versnelde, en dan klonk het: “Jahaa Jerry, we gaan te ver maar dat is nou net leuk man! En of jullie in Kerkrade nooit te ver gaan! Jullie rammen toch om de andere dag een Duitser in elkaar daaro? Nou dan!”

En nu komt Tom de keuken in. “Allemachtig Tom, wat ben jij toch een knurft. Heb je Elke eruit geschopt omdat ik iets over d’r kont had geroepen? En omdat ze dat leuk vond? Wat ben je toch een hypocriet stuk vreten man.” Tom gromt iets onverstaanbaars.

“Wat zeg je, gast?”

“Ik zeg”, barst Tom ineens uit, “dat jij je gore praat voor je moet houden als er vrouwen in de buurt zijn. En zeker als het mijn vriendin is.”

“Is ze dat dan nog? Tjeezus, ik zou het wel weten hoor, als ik haar was. Ging ik mooi op zoek naar een echte vent, niet zo’n horecahomo die niet tegen een geintje kan. En over horeca gesproken, studeren we tussendoor ook nog een beetje, meneer de schnitzelkoning?”

De achterdocht spat plotseling van Toms gezicht. Thierry: “Dacht je dat wij niet in de gaten hadden dat je geen kloot uitvoert? Dat jij een beetje de nieuwe Joop Braakhekke probeert uit te hangen terwijl je iedereen in de waan laat dat je ooit nog eens een tentamen gaat halen? Kom op man, zelfs Diana heeft het al door!”

Tom blikt zenuwachtig om zich heen en rent de keuken uit. Thierry kijkt het tafereel met lichte verbazing aan, krabt aan zijn navel door een opening tussen twee knoopjes in zijn overhemd en haalt zijn schouders op. Dat van Diana had hij misschien beter niet kunnen zeggen. Wist hij veel wat ze van Tom vond? Hij stond op, straks was er weer een hardlooptraining. Met Diana. Hij zou ’t haar eens vragen. Of nee, gewoon een beetje met haar babbelen. Zo in zo’n strak runnersbroekje was ze een stuk minder mutsig dan eerst. Daar mocht hij best wat meer aandacht aan besteden.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)