Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM stuurt geen bussen naar WOinActie

UM stuurt geen bussen naar WOinActie

Photographer:Fotograaf: WOinActie

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht stuurt komende vrijdag geen bussen naar Den Haag. Het Nederlandse onderwijs demonstreert daar op het Malieveld tegen de bezuinigingen op onderwijs.

Protestbeweging WOinActie doet dit voor de universiteiten. Rector Rianne Letschert bood eind januari tijdens de vergadering van de universiteitsraad aan om busvervoer te regelen als er genoeg animo was. Die lijkt er niet te zijn: “Ik heb geen aanmeldingen ontvangen”, zegt professor Renée van de Vall, vertegenwoordiger van WOinActie aan de UM. “Maar dat betekent niet dat er niemand gaat. Alleen dat er geen interesse is in busvervoer. Van verschillende collega’s heb ik gehoord dat ze gaan en ook verschillende studenten in mijn eigen colleges hebben gezegd dat ze komen. Er zullen dus zeker mensen gaan, maar ik weet niet hoeveel.”
Het college van bestuur gaat overigens niet. “Wij hebben eigen wegen om op te komen voor de belangen van de universiteit: bijvoorbeeld via gesprekken met de minister”, zei Letschert tijdens diezelfde U-raadsvergadering.

In deze brief doen New University Maastricht, VAWO and FNV representatives at Maastricht University en WOinActie Maastricht een oproep aan studenten en staf om te gaan staken op 15 maart

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)