Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen controles meer bij ontgroeningen studentenverenigingen

Geen controles meer bij ontgroeningen studentenverenigingen

Photographer:Fotograaf: Pixabay

MAASTRICHT. De (on)aangekondigde controlebezoekjes van de Universiteit Maastricht tijdens de ontgroeningen van studentenverenigingen gaan stoppen. 

De UM voerde deze maatregel na overtredingen van de Gedragscode Introductietijd tijdens de ontgroeningen in 2016: Tragos kreeg dat jaar een waarschuwing onder andere omdat eerstejaars te weinig slaap kregen. “Sindsdien heeft Tragos complimenten gekregen voor de aanpak van de introductieperiode”, zegt Tragos-voorzitter Willem van Diesen. Controles zijn niet meer nodig. “We gaan werken op basis van vertrouwen.” Wel zijn er zoals eerdere jaren nog gesprekken voor en na de introductietijd en ook moeten de verenigingen de draaiboeken van de ontgroeningen laten zien.
Pascal Breuls, directeur van het SSC en degene die de controles uitvoerde, bevestigt dit. “We zijn allemaal volwassen mensen. Als we afspraken maken, ga ik ervan uit dat ze deze nakomen. Ik ben nu twee keer geweest en heb gezien dat alle verenigingen serieus met onze eerdere opmerkingen aan de slag zijn gegaan. Maar, mocht er in aanloop naar de volgende ontgroeningen toch nog iets gebeuren, dan gaan we bezien of we toch langs moeten gaan.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)