Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Schietpartij Utrecht: advies om binnen te blijven opgeheven

UTRECHT. Studenten en medewerkers van de hogeschool en universiteit in Utrecht die tijdens de schietpartij vandaag binnen moesten blijven, mogen weer naar huis. De politie gaat ervan uit dat er op één plek geschoten is.

Bij een schietpartij in een Utrechtse tram zijn vanochtend drie doden gevallen en raakten vijf mensen gewond. De politie zoekt nog naar de dader(s) en heeft een signalement verspreid van een verdachte.

De autoriteiten houden rekening met een terroristisch motief. Het dreigingsniveau voor de provincie Utrecht is tijdelijk opgevoerd naar 5, het hoogste niveau.

De gemeente adviseerde kort na de schietpartij om binnen te blijven. De universiteit en hogeschool vroegen hun studenten en personeel om de gebouwen niet te verlaten en voorlopig niet naar de instelling te komen. De studenten van de HU werden opgeroepen “om niet in paniek te raken en kalm te blijven en verdere berichtgeving af te wachten”, meldde nieuwssite DUB.

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is vanwege de schietpartij voorlopig stilgelegd. Een verkiezingsdebat dat vanavond gepland stond bij Erasmus Universiteit Rotterdam gaat daarom niet door, meldt Erasmus Magazine.

HOP, Inge Schouten

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)