Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

‘Volkert, waar ben je?’ Docent op non-actief gesteld

NEDERLAND. De Universiteit Utrecht heeft een docent op non-actief gesteld die onder een Facebookbericht over de verkiezingswinst van Forum voor Democratie schreef: ‘Volkert, waar ben je?’ De universiteit noemt het een “verwerpelijke reactie”.

De docent verwees met zijn woorden naar Volkert van der G., de man die Pim Fortuyn doodschoot. De universiteit kreeg veel klachten binnen en liet eerder weten dat de betreffende docent “op zeer korte termijn een uitnodiging kan verwachten voor een gesprek met het faculteitsbestuur”. Daarna zal het college van bestuur een besluit nemen over eventuele sancties.

De universiteit stelt dat docenten een voorbeeldfunctie hebben. “De uitlating die de medewerker gedaan heeft, ook al was dat in de vrije tijd, staat hier haaks op. Dat betreuren wij ten zeerste.”

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de docent op non-actief is gesteld. “De impact van dit alles is zo groot en het roept zoveel vragen op, dat we niet willen dat hij college geeft voordat we met hem gesproken hebben.”

De docent had zijn bericht al snel van Facebook gehaald en excuses gemaakt. Hij zou “in het heetst van de verkiezingsstrijd” hebben gehandeld, meldt RTV Utrecht. Desondanks ontving hij boze reacties en doodsbedreigingen. Hij heeft zijn persoonlijke Facebook-account inmiddels gedeactiveerd.

HOP, Inge Schouten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)