Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Zijwieltjes voor dronken jongeren: 1 aprilgrap

Zijwieltjes voor dronken jongeren: 1 aprilgrap

NEDERLAND. Stichting TeamAlert heeft vandaag bekendgemaakt dat Drunk Wheels een 1 aprilgrap is. Ruim zevenhonderd jongeren zijn erin getrapt en hebben de zijwieltjes besteld. De stichting, die zich bezighoudt met jongeren en risicogedrag, wil met de actie aandacht vragen voor alcoholgebruik in het verkeer. Wie drinkt, onderschat sneller de risico’s en gevaren van rijden onder invloed van alcohol, aldus TeamAlert. Het advies: zorg voor een Bob of regel een taxi, maar stap nooit dronken op de fiets.

Ook Observant/ het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP) stonk erin. Zie hier het bericht dat we vorige week hierover publiceerden: 

Veilig, maar illegaal op de fiets

Voor een kleine 25 euro na een dronken avond zonder kleerscheuren en met alle tandjes thuiskomen. Voor menig student lijken de fietszijwieltjes van stichting TeamAlert een uitkomst.
De stichting zag dat veel studenten in Utrecht dronken op de fiets stappen na een avondje in de kroeg, vertellen zij aan het Hoger Onderwijs Persbureau (HOP). Een gat in de markt, moeten ze gedacht hebben. Een taxi nemen is het veiligste alternatief, maar dat is een illusie, aldus de woordvoerder van de stichting. Voor een stevige stapper lopen de taxikosten snel op, terwijl de Drunk Wheels eenmaal 24.95 euro kosten.

Een taxi is overigens niet alleen het veiligste alternatief, ook het legaalste. Dronken fietsen, ook met zijwieltjes, is volgens de wet namelijk verboden.
TeamAlert testte de zijwieltjes onder 122 jongeren en concludeerde dat er minder geslingerd wordt en dat de wieltjes een veilig gevoel geven. Maar zijn zijwieltjes niet een beetje kinderachtig, vroeg het HOP zich af. TeamAlert verwacht dat studenten het juist grappig zullen vinden.
 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)