Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gezocht: 13 PhD’s

Gezocht: 13 PhD’s

Photographer:Fotograaf: Flickr

MAASTRICHT. Dertien promovendi verspreid over drie Maastrichtse faculteiten. Die moeten dit jaar allemaal worden geworven voor het onderzoeksproject Limes - Latijn voor grens. Het project is onlangs gehonoreerd met een 1,4 miljoen euro aan Europese subsidie (Marie Curie Cofund). De deelnemers: de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen, de School of Business and Economics, de rechtenfaculteit, en het University College.

Limes– gaat over ‘the hardening and softening of borders’. Landsgrenzen spelen in Europa een steeds kleinere rol in politiek, economisch of sociaal-cultureel opzicht. Denk aan de migratie van werknemers tussen EU-landen, zegt prof. Thomas Conzelmann, algemeen coördinator van het project. Op andere momenten, als een volk of regering zich bedreigd voelt, gaan ze dicht. Dat gebeurde in Hongarije in 2017, toen migranten Europa binnentrokken.

Conzelmann: “Limes draait om mobiliteit, van personen en van informatie en goederen. Wat zijn daar de gevolgen van? Hoe gaan landen, bedrijven en mensen daarmee om?”

In juni start de werving van de dertien promovendi.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)