Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De eersten dit seizoen

De eersten dit seizoen

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

“Nou dames, jullie zijn de eersten dit seizoen, dus leef je uit!” Met een vriendelijk gebaar wees campingbaas Robert naar de twaalf grijze pipowagens op het grasveld. “Aan het water? Of liever dichtbij het sanitair?” Hij knipoogde. Daar hoefden we niet lang over na te denken, en we liepen met z’n vieren naar Coco Sweet nummer 12, aan de rivier. “Je schrijft suite toch s-u-i-t-e?” fluisterde één van ons. De rest knikte instemmend. Ach, wat maakte het uit. We waren op vakantie!

Een paar weken geleden had onze vriendin Janna online een bod gedaan op een weekendje glamping in de Ardennen voor vier personen. Ze had besloten ons drieën mee te nemen. Leuk detail: wij drieën kenden elkaar nog niet. Toch zaten we al vrij snel op één lijn over de weekendindeling: eten, Belgisch bier drinken en wandelen. We moesten daarom ook even omschakelen toen we buiten aan een kaasplankje zaten en Rik en Bram van het entertainmentteam aan kwamen zetten. “Hallo dames! Jullie zijn de eersten dit seizoen! Waar hebben jullie zin in dit weekend? Een paar uurtjes kajakken op de rivier? Mountainbiken door de bossen? Of wat dachten jullie van bowlen op onze bowlingbaan?” Met gespeelde interesse namen we een flyer aan en gaven we de mannen een blikje bier. Gelukkig konden de jongens snel drinken, want toen ze hun biertje op hadden maakten ze aanstalten om te vertrekken. “Nou, jullie hebben ons nummer hè!” We zwaaiden.

De volgende dag wandelden we door de bossen. Op de beschrijving had gestaan dat we er snel bij moesten zijn, want het kon weleens druk worden. Toch was er geen hond – we waren hier zeker ook weer de eersten van het seizoen – en na twee uur kwamen we warm en voldaan terug bij de camping. Het terrein oogde nog steeds verlaten, maar het zwembad lonkte. Na de eerste duik klommen we met een schreeuw weer uit het water. Koud! De tuinman lachte hartelijk. “Ja dames! Jullie zijn de eersten dit seizoen! Dan is het water nog lang niet opgewarmd!”

De laatste dag bakten we pannenkoeken in onze pipowagen en laadden we onze spullen in de auto. Na een pitstop in Maastricht kwamen we weer aan in Amsterdam, de thuishaven voor drie van ons. Er was in geen velden of wegen een parkeerplek te bekennen, en we reden urenlang rondjes. “Tot zover de eersten van het seizoen”, verzuchtten we.   

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)