Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Geen juridische stappen Rambam-uitzending

Geen juridische stappen Rambam-uitzending

De Universiteit Maastricht onderneemt geen juridische stappen tegen BNNVARA. In hun Rambam-uitzending van 24 januari werden twee Maastrichtse hoogleraren als nogal plooibare wetenschappers geportretteerd. Onterecht blijkt nu.
BNNVARA heeft excuses gemaakt na het bekijken van de gehele ongemonteerde versie. Dit gebeurde drie weken geleden in gezelschap van een Maastrichtse delegatie. “In het maakproces, specifiek in de analyse van de gesprekken met de hoogleraren Brouns en Markus, had zorgvuldiger geopereerd moeten worden”, reageerde een woordvoerder van de omroep.
Die excuses en “het mediale effect daarvan” zijn voldoende voor het college van bestuur en de onderzoekers Rob Markus en Fred Brouns. “Om verdere nadelige effecten te voorkomen” is er wel nog een brief verstuurd met het verzoek de uitzending te verwijderen zodat deze online niet meer is terug te vinden.
Dat verzoek is wellicht achterhaald. NPO heeft het Rambam-item op de dag van excuses, vrijdag 29 maart, van de betaalde abonnementsdienst NPO Plus Start afgehaald.
Resteert de vraag wat er nu intern gaat gebeuren bij BNNVARA, want het is de tweede keer (vorig jaar naar aanleiding van een uitzending over ontgroeningen) dat de omroep publiekelijk door het stof moet. Een woordvoerder: “BNNVARA en [productiemaatschappij] CCCP zijn met elkaar in gesprek om een situatie als deze een volgende keer te voorkomen.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)