Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Reiskostenvergoeding coassistenten aangepast

MAASTRICHT. De reiskostenvergoeding voor Maastrichtse coassistenten die in de zomerperiode met het openbaar vervoer reizen gaat van 50 naar 100 procent. Tijdens de zomer is de OV-kaart voor studenten vier weken lang niet geldig. Geneeskundestudenten die naar hun coschap moeten, kregen daar dus al een tegemoetkoming voor, maar die was volgens de studentengeleding van de faculteitsraad niet eerlijk. Wie naar Eindhoven of Veldhoven moet, maakt immers meer kosten dan wie in Maastricht en omgeving blijft.

De nieuwe regeling gaat komende zomer in. Ook naar de reiskostenvergoeding voor de rest van het jaar is gekeken. Zo krijgen geneeskundestudenten die met de auto reizen straks 9 cent per kilometer in plaats van 4,5 cent. Wel wordt gevraagd dit alleen te doen als de stageplek echt niet met het openbaar vervoer te bereiken is.

Ook eist de faculteit dat studenten kiezen voor een week-OV (vrij reizen gedurende de week, 40 procent korting in het weekend). Als de student dan in het weekend moet werken en dus reizen, wordt dat vergoed. Wie toch liever een weekend-OV heeft (vrij reizen in het weekend, 40 procent korting gedurende de week) moet de doordeweekse reiskosten zelf dragen. Wie geen recht heeft op een OV-kaart krijgt 75 procent van de reiskosten vergoed.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)