Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ragweek: Steun het goede doel met een lichtgevende voetbal

Ragweek: Steun het goede doel met een lichtgevende voetbal

“In het Maastrichtse Bibihuis wonen kinderen met ernstige hechtings- en gedragsproblemen die niet meer naar ‘normale’ pleeggezinnen kunnen”, vertelt Eva Vleer, commissaris PR & vicevoorzitter van Ragweek Maastricht. Het huis is erg afhankelijk van vrijwilligers en sponsors, dus daar gaat dit jaar een deel van de opbrengst van de jaarlijkse Ragweek die op 10 april begon heen.

De andere helft van de opbrengst gaat naar Campagneteam Huntington. Huntington is een erfelijke en uiteindelijk dodelijke hersenziekte. “Zij gebruiken het geld voor onderzoek naar medicijnen, maar ook voor een informatiecampagne om de ziekte bespreekbaar te maken. Er heerst een taboe op de ziekte: gendrager zijn heeft grote gevolgen voor werk, relaties en familie. Door het bespreekbaarder te maken wordt het schaamtegevoel minder en laten eventuele gendragers zich eerder testen.”

Om geld in te zamelen organiseert Ragweek Maastricht tussen 10 en 17 april samen met studenten-, studie- en studentensportverenigingen een aantal evenementen. De opvallendste dit jaar: een glow in the dark voetbaltoernooi “met lichtgevende goals en voetballen”, legt Vleer uit.
Verder zijn er traditiegetrouw een openingsfeest – dit jaar bij Koko – en een veiling. Nieuw aan de veiling is dat er naast tegoedbonnen voor etentjes of dagtripjes, activiteiten geveild worden die verbonden zijn aan een van de bestuursleden. “Zo kun je met mij een dagje gaan midgetgolven en rodelen in Valkenburg en voor het juiste bedrag verft onze activiteitencommissaris Menno Vrieze zijn haren rood.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)