Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

3500 euro voor Matchproject

3500 euro voor Matchproject

Photographer:Fotograaf: Debbie Markusse en Rachita Munshi

MAASTRICHT. Gewonnen: 3500 euro voor het creëren van een ontmoetingsplek op een braakliggend grasveld in Pottenberg. Dit project van masterstudenten Debbie Markusse en Rachita Munshi viel afgelopen zondag in de prijzen tijdens de jaarlijkse Stadsgoudcompetitie van het Elisabeth Strouven Fonds. Ieder jaar schrijft het fonds een wedstrijd uit met verschillende thema’s: hoe maak je mensen gelukkiger, de buurt leefbaarder, de wijk groener, hoe bestrijd je armoede en eenzaamheid? Acht projecten zijn dit jaar beloond met een Stadsgoud-cheque.
Markusse en Munshi wonen in een Match huis –  een project waarbij studenten vrijwilligerswerk doen in de buurt in ruil voor goedkopere huisvesting – in Pottenberg. Op het grasveld voor hun woning hopen ze met het plaatsen van jeu de boules banen, picknicktafels en een natuurspeeltuin buurtgenoten bij elkaar te brengen.
De wijk Pottenberg is gebouwd in de jaren zestig vanuit de zogenaamde parochiefilosofie met een kerk in het midden en daaromheen winkels, scholen en woningen. De twee studenten wonen in het karakteristieke Poortgebouw, gebouwd op pilaren die een onderdoorgang vormen: de ‘poort’ van de wijk. Het pand staat op de nominatie voor sloop. De flats worden verhuurd door woningcorporatie Woonpunt.
Markusse: “Ik kwam vanuit Utrecht voor een master naar Maastricht en was op zoek naar vrijwilligerswerk om snel mensen te leren kennen. Zo kwam ik Match tegen. Ik zag het als een win-win situatie: ik zou mensen leren kennen via de Match community én ik zou iets voor buurtgenoten kunnen betekenen. We hebben afgelopen jaar meegeholpen aan de kerstmarkt en kerstmis en samen met medebewoners [geen studenten] het trappenhuis van het Poortgebouw beschilderd. Het was niet zo sfeervol, een beetje verloederd. De schildering stelt een boom voor met bladeren – die laatste zijn de handafdrukken van de bewoners.”
Met het project voor het grasveld gaan ze zo snel mogelijk aan de slag.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2020-01-23: Jaap Overduin
Right on, Debbers.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)