Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Brightlands richting VS

MAASTRICHT. Brightlands Maastricht Health Campus breidt uit richting Californië. Er komt een kantoor in Irvine waar zich ook een campus van de Universiteit van Californië bevindt. Vooral ondernemers die vanuit Limburg de Amerikaanse markt op willen, krijgen daar nu de gelegenheid voor, zegt Jan Cobbenhagen, CEO van de Brightlands Maastricht Health Campus op de eigen website. Hij spreekt van “start-ups in de life sciences and health”.
Op 29 april is er een Memorandum of Understanding getekend met University California Irvine (UCI) Innovation.

Irvine wordt de tweede “uitvalsbasis” van Brightlands, naast Chengdu in China. De uitbreiding komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar oktober tekenden de collegevoorzitters van de Universiteit Maastricht en de Universiteit van Californië al een samenwerkingsovereenkomst. Die was vooral gericht op wetenschappelijk onderzoek in de regeneratieve geneeskunde. In het zuidwesten van Amerika, met name in Orange County en La Jolla in San Diego, is er in die tak van geneeskunde voor vele miljarden dollars geïnvesteerd. Maastricht heeft een eigen instituut op het gebied van regeneratieve geneeskunde: MERLN. De link met de Amerikaanse regio’s “moet de positie van Limburg in de opbouw van regeneratieve geneeskunde verstevigen”, aldus het persbericht.
Volgens Cobbenhagen gaat het voorlopig om een klein kantoor. “We starten low key met een geringe investering en een kleine staf.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)