Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een boekie voor een prikkie

Een boekie voor een prikkie

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

De Griekse Denys Kyriakou, eerstejaars economics, gaat afgelopen zaterdag naar de universiteitsbibliotheek (UB) in de binnenstad om te studeren en stuit bij binnenkomst op de jaarlijkse boekenverkoop. Het is er druk. “Ik wist het niet, maar het is leuk. Ik ben vooral geïnteresseerd in de toegepaste economieboeken.” Hij verwacht zes euro uit te geven. Daar kun je aardig wat voor kopen: boeken kosten één of twee euro. De opbrengst – bijna 2500 euro – gaat naar de partneruniversiteit van de UM in Beira, een stad in Mozambique waar een cycloon in maart een enorme ravage aanrichtte.

De Slowaakse Lucia Jadudova, eerstejaars European Law, wist wel van de verkoop af, “een vriendin vertelde me erover. Maar anders was ik er ook wel geweest”, zegt ze lachend. “Ik ben elke dag in de bieb.” Ze houdt een dikke pil in haar handen: Intellectual property in Europe. “En ik ga straks ook nog zo’n dik Engels-Nederlands woordenboek kopen voor als ik Nederlands ga leren.”

Naast woorden- en economieboeken, is er ook veel geneeskunde-, psychologie- en rechtenmateriaal. Het gaat vooral om boeken waar geen vraag meer naar is en oude collecties van het studielandschap die inmiddels door nieuwere versies vervangen zijn.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)