Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Orange Knowledge project voor juristen

Orange Knowledge project voor juristen

MAASTRICHT. Zeshonderd duizend euro uit het Orange Knowledge Programma van NUFFIC, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs, gaat richting de Maastrichtse rechtenfaculteit. 

Prof. Aalt Willem Heringa (staatsrecht) en universitair docent Sascha Hardt zullen de komende 2,5 jaar, samen met collega’s uit de faculteit en de Maastricht School of Management, werken aan het ‘moderniseren’ van het juridisch onderwijs aan de Airlangga University in Soerabaja, Indonesië, en een aantal ‘kleinere’ faculteiten op andere Indonesische eilanden.

De Indonesische staf zal naar Maastricht reizen om zich onder andere het probleemgestuurd onderwijs eigen te maken. Verder wordt het curriculum doorgespit, cursussen gegeven in ethiek, gezorgd voor een betere aansluiting op de arbeidsmarkt en een verbetering van de stages-organisatie, vertelt Heringa. Ook komt er “een nieuw systeem van kwaliteitsmonitoring” om zo de kwaliteit van het onderwijs structureel in de gaten te houden.
Een deel van de subsidie zal de Indonesische universiteit zelf gaan investeren in faciliteiten en gebouwen zoals de bibliotheek, aldus Heringa.

Het is niet de eerste keer dat de Maastrichtse rechtenfaculteit samenwerkt met een Indonesische partneruniversiteit. Hoofddocent Fokke Fernhout werkte als visiting professor aan de Indonesische staatsuniversiteit in Yogyakarta. Ook is het onderwijs en onderzoek op het gebied van internationaal recht aangepakt op Universitas Padjadjaran op Bandung. Het opleidingsinstituut van de landelijke Indonesische politie in Jakarta werd eveneens gereviseerd door de Universiteit Maastricht.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)