Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Update -Brugspringer overleden na sprong in Maas

Volgens de Telegraaf gaat het om student; politie kan het niet bevestigen

MAASTRICHT. Twee mannen zijn vrijdagochtend rond acht uur van de Wilhelminabrug in de Maas gesprongen. Een van hen werd vrij snel uit het water gehaald, de ander bleef spoorloos. Uiteindelijk is de tweede 'springer' zwaargewond gevonden en in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden in het ziekenhuis. De Telegraaf schrijft dat het om twee studenten gaat die te veel zouden hebben gedronken. Dat kan de politie niet bevestigen. 

 

Oogetuigen zagen vrijdagochtend twee mannen vanaf de Wilhelminabrug in de Maas in springen en alarmeerden de hulpdiensten. Terwijl de ene jongeman na de duik zelf naar de kant zwom - en volgens de Telegraaf aan de politie zou hebben verklaard dat ze op stap waren geweest en hadden gedronken - kwam de ander niet boven. Uiteindelijk werd hij zwaargewond uit het water gehaald en gereanimeerd. Zaterdagochtend berichtte de politie Limburg dat het slachtoffer is overleden in het ziekenhuis.

Een electricien die donderdag en vrijdagochtend in Complex Maastricht, een discotheek aan de Griend, aan het einde van de Wilhelminabrug, aan het werk was, verklaart dat hij de twee jongemannen had horen praten over 'van de brug springen' om ze het een paar uur later ook echt te zien doen. Dat meldt de Telegraaf vrijdagavond. "Ze hadden zich bij een bankje uitgekleed en sprongen er in." 

De politie meldt dat er geen sprake is van een misdrijf, maar van een ongeval. Het politieonderzoek is afgerond. Waarom de twee in het water zouden zijn gesprongen, is niet bekend. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)