Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Splinters: worstelvereniging Vindicat

Splinters: worstelvereniging Vindicat

Worstelvereniging Vindicat

Een kapot gebit, een snee in de neus, een lichte hersenschudding, een gebroken arm en hersenletsel. Zie hier de resultaten van een reeks geweldsincidenten van de afgelopen twee jaar bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Een gemiddelde worstelvereniging is er niets bij.
Voor een van deze incidenten is Vindicat-lid Stijn Y. deze week veroordeeld. Het gaat om een voorval dat plaatsvond in december 2017 in het verenigingspand. Stijn trapte een medecorpslid en kreeg daarvoor zestig uur taakstraf, waarvan 30 voorwaardelijk. Daarnaast moet hij verplicht een gedragscursus volgen over alcohol en geweld. Hij is geen onbekende voor justitie. Eerder werd hij volgens Trouw veroordeeld voor onder meer wildplassen en rijden zonder rijbewijs.
Vindicat kan deze gedragscursussen wellicht beter zelf gaan aanbieden. Een ander corpslid, ook betrokken bij het incident, kreeg al in juli 2018 een soortgelijke cursus en negentig uur taakstraf (waarvan vijftig voorwaardelijk) opgelegd. Stijn is nu pas veroordeeld omdat zijn advocaat nieuwe getuigen wilde opvoeren.
 

Slogans voor faculteiten

Noem het een vooroordeel, maar in de ogen van velen wijkt de gemiddelde student van de economie- of rechtenfaculteit nogal af van die van het University College Maastricht, psychologie of cultuur- en maatschappijwetenschappen. Op de Maastrichtse Facebookpagina Sharing is Caring werd dat beeld onlangs bevestigd.
“Wat is het meest gebruikte woord, zin of motto van jouw faculteit?” luidde de vraag van een bezoeker. Er volgden allerlei suggesties en heel veel likes. Hierbij de leukste antwoorden:
“Have you tried mindfulness?” voor de psychologiefaculteit. En (doe alsof je als student in een onderwijsgroep zit en vijf minuten voor aanvang de hoeveelheid werk bespreekt): “I only read summaries. - Same. - Same. – Same.”
UCM:“Are you going to the Foodbank tonight?” of “There’s food/beer in the common room.” En natuurlijk: “Everything will be ok.” De slogan heeft zelfs een plekje gekregen op de binnenplaats.
Misschien ook een idee voor de School of Business and Economics, zo’n krachtig motto op de muur boven de ingang: Money don’t sleep, so why should I.” Een inkoppertje: “It looks good on your CV” en “Is it exam-relevant?”
Voor juristen in spe geldt:“I’m going to appeal.” Blijkbaar ook typisch voor deze groep: “Is this lecture important?” en “I need coffee”.
De faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen komt ervan af met een kort en krachtig “Foucault”, of een langere: “Hey man, do you have a long paper?” Of deze, hintend op een eventueel miserabel carrièrepad: “Have you seen? McDonald’s is hiring.”
 

Vraag aan de burgemeester

“Lieve burgemeester Penn-Te Strake, mogen wij hier terras maken?” staat er op een blauw bord aan de zijkant van het pand van tapasrestaurant Que Pasa. Het verhaal erachter begint in 2015. Café De Tribunal, tegenover Que Pasa, krijgt een terrasvergunning. Maar wanneer Que Pasa-eigenaar Michael Bosch er een aanvraagt, wordt het verzoek afgewezen. Het probleem? De fietsenstalling die op de plek van het gewenste terras staat kan volgens de gemeente niet worden verplaatst. Bosch stapt naar de rechter, die vindt dat hij een punt heeft, maar eerst het fietsplan van de gemeente moet afwachten waarin onder andere de fietsenstallingen in heel Maastricht worden ingedeeld.

“Dat zou er eind 2018 komen, maar er is niets gebeurd.” Dus schreef Bosch opnieuw naar de gemeente. Met de vraag om hem in ieder geval een tijdelijke vergunning te verstrekken tot 2020, de nieuwe datum voor het fietsplan. “Dat is vijf weken geleden, volgens mij hebben ze zes weken om te antwoorden. Ik heb wel van mijn buurman gehoord dat iemand van de gemeente een kijkje zou komen nemen.”

Het bord aan de muur is bedoeld als ludiek extra zetje. “De burgemeester woont hier vlakbij, als ik in Wyck zat had ik het niet gedaan.”

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)