Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Boze man

Boze man

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Het begon als een leuk gesprek. We hielden allebei van elektronische muziek, en kwamen erachter dat we over een paar weken naar hetzelfde festival zouden gaan. Leuk! We namen plaats op de bank terwijl het huisfeestje vrolijk voortgezet werd. We lachten.

“Sport je?” vroeg hij. Ik knikte, “jij ook?”. Hij vertelde dat hij zes keer per week trainde. Vervolgens kneep hij in mijn arm. “Span eens aan.” Een beetje beduusd deed ik wat hij vroeg. “Nou, dat valt wel mee, hè?” lachte hij. “En je beenspieren?” Snel trok ik mijn benen opzij. “Dat heb ik liever niet.” Hij lachte weer. Het was oké. We praatten verder.  

Het feestje liep af, en de jongen trok zijn jas aan. “Nou, tot ziens dan maar!” Hij gaf me een knuffel, en hield toen net iets te lang mijn blik vast. Geen dingen doen die je niet wil doen, klonk het in mijn hoofd. En terwijl ik dat dacht boog hij voorover, waarna ik snel mijn hoofd opzij bewoog. Ik wilde niet. “Welterusten!” zei ik, en we gingen uit elkaar.

De volgende ochtend had hij mij gevonden op Facebook. “Een beetje flauuuuw van jouuuu,” stond er op mijn scherm. Ik vroeg wat hij precies bedoelde. “Je weet best wat ik bedoel. Je wilde me wel zoenen, maar je deed het niet om je beter te voelen over jezelf.”

Mijn hart ging tekeer. Nee nee nee, maak dit nou niet meteen zo belangrijk Cato. Maar daar ging ik al. Zo diplomatiek mogelijk antwoordde ik dat hij mij echt verkeerd begrepen had, en dat ik zijn berichtje nogal naar vond. “Jezus, wat doe je nou vaag”, kreeg ik terug. “Jij kan ook overdrijven zeg.” En toen was het klaar.

Deze conversatie heeft me nog een tijdje achtervolgd. Niet omdat ik per se waarde hechtte aan het herstellen van ons contact, maar puur omdat hij zo extreem ongelijk had. Vriendinnen rolden met hun ogen. “Laat me niet merken dat je je hierover opwindt, Cato! Het is gewoon een droeftoeter.” En toch zat het me dwars.

Afgelopen weekend zou het festival zijn, maar het is afgelast vanwege de storm. Ik kan het niet helpen maar ik voel ik me toch een beetje opgelucht. Hem kom ik in ieder geval niet meer tegen. Hij zou wel trots zijn trouwens, want inmiddels train ik ook zes dagen per week. Ik train keihard, om ervoor te zorgen dat droeftoeters zoals hij mij in de toekomst minder zullen raken.

Cato Boeschoten

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)