Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mogelijk nieuwe interdisciplinaire bachelor: Brain Science

MAASTRICHT. De faculteit psychologie en neurowetenschap denkt erover om samen met de Faculty of Health Medicine and Life sciences een nieuwe interdisciplinaire bachelor op te zetten. Deze Engelstalige opleiding, Brain Science, zou studenten moeten afleveren die een brug kunnen slaan tussen drie vakgebieden binnen de hersenwetenschap: biomedische wetenschappen, cognitieve psychologie en kunstmatige intelligentie. 

Voor dat laatste gebied zal men samenwerken met het Department of Data Science and Knowledge Engineering. Als de plannen doorgaan, kan de bachelor in 2021 van start gaan.

Hoe de studie er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk, maar het idee is dat studenten eerst kennis opdoen van alle drie de vakgebieden om vervolgens te leren hoe je die met elkaar kunt verbinden. Ze zouden vanaf het eerste jaar interdisciplinair bezig zijn. Dat leidde tot vragen tijdens de FPN-faculteitsraad van afgelopen week. Leden vroegen zich af studenten dat al kunnen na een enkel blok in de hoofddisciplines. Dit zal nog verder onderzocht worden door het projectteam, wellicht dat het interdisciplinaire aspect pas later aan bod komt.

Als Brain Science doorgaat, is het een uniek programma in Nederland, maar niet de eerste interdisciplinaire bachelor aan de UM. Ook Digital Society van cultuur- en maatschappijwetenschappen, dat in september van start gaat, verbindt verschillende vakgebieden met elkaar.  Tot slot is er nog de UM-brede bachelor Global Studies, waaraan alle zes faculteiten meewerken. Dat programma cirkelt rond vijf grote thema’s; milieu en duurzaamheid, migratie en burgerschap, tolerantie en overtuigingen (beliefs), global justice en ten slotte: 21ste eeuws leren. In juli wordt duidelijk of deze opleiding geaccrediteerd wordt, zodat er in september 2020 begonnen kan worden.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)