Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kaleido heeft pand Kleine Gracht op het oog

Kaleido heeft pand Kleine Gracht op het oog

MAASTRICHT. Internationale studentenclub Kaleido heeft een vergunning aangevraagd voor een pand aan de Kleine Gracht 41. Dat zou vanaf het nieuwe academisch jaar dienst kunnen doen als ‘huiskamer’, een locatie van waaruit een “community kan worden opgebouwd”, vertelt Thomas Schäfer, projectleider vanuit de Universiteit Maastricht.
Kaleido is vertrokken uit poppodium de Muziekgieterij in de Timmerfabriek, terwijl die locatie vier jaar geleden nog werd gezien als geschikte ontmoetingsplek voor de internationale studenten. Er werd zelfs een intentieovereenkomst getekend door de gemeente en de UM. De officiële openingsdatum verschoof meermaals vanwege vertraging van de nieuwbouw van het poppodium: eerst 2017, toen eind 2019, uiteindelijk begin 2020. In de tussentijd zag de oorspronkelijke kartrekker, het International Student Network (ISN), af van de klus. Ze hadden geen ervaring met het opbouwen van een sociëteit en vonden het te omvangrijk.
De UM zette er daarom een projectteam op. Er werd geïnvesteerd in de promotie en de vereniging kreeg de naam Kaleido. Maar vorig jaar maakte de verantwoordelijke wethouder Bert Jongen bekend dat Kaleido uit de Muziekgieterij moest vertrekken. De twee partijen zouden elkaar te veel gaan bijten qua doelgroep en programmering, waardoor er voor een of beiden een financiële strop dreigde.
Naar een nieuwe passende en grotere locatie wordt nog steeds gezocht, vertelt Schäfer. De Kleine Gracht 41 kan voorlopig dienst doen als ontmoetingsplek voor maximaal zestig, zeventig bezoekers en zal geopend zijn van de middag tot twee uur ’s nachts, gedurende enkele dagen per week. Prima voor een kaartavond of intieme singer-songwriter avond, maar niet voor een groot podiumoptreden. “Daarvoor zullen we gebruik moeten maken van andere locaties”, vertelt Schäfer.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)