Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De drie Colleges blijven bij FSE

De drie Colleges blijven bij FSE

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

School of Governance en ICIS rond met SBE

MAASTRICHT. Er is een jaar lang gezocht naar een nieuw organisatorisch onderkomen voor de University Colleges Maastricht en Venlo en voor het Science Programme, maar al met al blijven ze onderdeel van de Faculteit Science and Engineering (FSE). Alleen ‘Venlo’ is nog onzeker.

FSE wil uitgroeien tot een volwaardige bètafaculteit. Daar passen Data science and knowledge engineering (DKE) plus enkele instituten en onderwijsprogramma’s naadloos in, maar andere onderdelen niet.

Voor de drie Colleges, die eenzelfde code delen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO), werd daarom elders onderdak gezocht. In ieder geval in de binnenstad, zegt decaan Thomas Cleij nu. “Maar na onderling beraad concludeerden de binnenstadsdecanen dat de drie opleidingen het best af zijn bij FSE.”

Grotendeels vanwege praktische redenen, zegt Cleij. “De Colleges worden gezamenlijk geaccrediteerd vanwege de gedeelde code, en gedijen daarom het best in één faculteit. En gelet op continuïteit, financiering en bedrijfsvoering lag FSE het meest voor de hand.”

Al is de toekomst van het University College Venlo nog onzeker. “Dat is een ingewikkeld dossier, omdat er een campus aan vasthangt waar andere faculteiten masters aanbieden en waar instituten zijn gevestigd.”

De School of Governance en ICIS, die ook moesten verkassen, zijn rond met de School of Business and Economics. Cleij: “Alleen de medezeggenschap moet nog groen licht geven.”

Categories:Categorieën:
Tags:
fse

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)