Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Studentenverenigingen zijn niet de reden dat je je studie niet haalt“

“Studentenverenigingen zijn niet de reden dat je je studie niet haalt“ “Studentenverenigingen zijn niet de reden dat je je studie niet haalt“ “Studentenverenigingen zijn niet de reden dat je je studie niet haalt“

Photographer:Fotograaf: Observant

Studentendebat Tapijn

“Is het mogelijk om je studie te combineren met het studentenverenigingsleven”, vraagt gespreksleider en UM-rector Rianne Letschert aan de voorzitters Circumflex en Koko. “Studentenverenigingen zijn niet de reden dat je je studie niet haalt“, zegt Circumflex-voorzitter Daan ten Haaf. “Als je gemotiveerd bent, dan haal je je studie.” Sterker nog, je kunt er juist je voordeel mee doen, denkt Koko-voorzitter Janneke Knopper. “Er is altijd wel een medelid dat hetzelfde studeert en kan helpen.” Daarnaast zijn er bij Koko studieruimten die de leden kunnen gebruiken.

Het gesprek met de voorzitters van de vier grote studentenverenigingen is onderdeel van het studentendebat van deze Inkom-dinsdagmiddag. Het zaaltje op de Tapijnkazerne zit nagenoeg vol, er zijn ruim vijftig eerstejaars op het gesprek afgekomen.

“En hoe zit het met de sociale verantwoordelijkheid van studentenverenigingen”, vraagt Letschert zich af. “Of is de bar het belangrijkste onderdeel van het verenigingsleven?” Dit keer is het aan de voorzitters van Saurus en Tragos. Dat laatste is belangrijk, erkennen beiden, maar ook social responsibility staat bij beide clubs hoog op de prioriteitenlijst. Zo heeft Tragos het afgelopen jaar een week georganiseerd om aandacht te vragen voor stamceldonatie. Resultaat: 150 nieuwe donoren en meer dan tweeduizend euro voor onderzoek, vertelt Tragos-voorzitter Willem van Diesen trots. Sterker nog: “Een van de nieuwe donoren is al opgeroepen en heeft al iemands leven gered.” Bij Saurus zijn ze afgelopen jaar een duurzaamheidscampagne begonnen om de natuur te beschermen, want “zonder natuur kunnen we niet roeien”, zegt Saurus-voorman Jasper Keuning.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)