Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een kamer van 25 vierkante meter

Een kamer van 25 vierkante meter

Eerstejaars Inkom 2019

Aan de rand van de Maas, op de Griend, zit een groepje eerstejaars bij elkaar, biertje in de hand. Een van hen is Joanny van Bokhoven (19). Ze komt uit een klein gehucht in de buurt van Den Bosch en gaat rechten studeren in Maastricht. Een gezellige stad, vindt ze, die ze al vaker heeft bezocht. En nee, wat een vraag, haar moeder vergezelde haar afgelopen maandag niet naar de inschrijvingen. “Ik was het hele weekend al hier.” Op haar nieuwe kamer van 25 vierkante meter, in een studentenhuis dat ze deelt met vijf anderen. Was het lastig om een kamer te vinden? Heel makkelijk was niet, zegt ze. Ze moest hospiteren.

Ze komt ook naar de UM voor het probleemgestuurd onderwijs. “Ik ben niet zo heel makkelijk in het bijhouden van mijn opdrachten. Ik stel nogal eens uit. Ik denk dat zo’n groep je stimuleert en dat het dan makkelijker gaat.”

Waarom kwamen ze naar Maastricht? Wat weten ze van de stad? Hebben ze makkelijk een kamer gevonden? Observant liep rond op de Inkom en mengde zich onder de eerstejaars.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)