Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Opnieuw zoekt Kaleido onderdak

Opnieuw zoekt Kaleido onderdak

MAASTRICHT. De internationale studentenclub Kaleido verhuist toch niet naar de Kleine Gracht 41. Voor de zomer was er sprake van dat daar de nieuwe ‘huiskamer’ zou komen van waaruit een “community kan worden opgebouwd”. Dat vertelde Thomas Schäfer, projectleider vanuit de Universiteit Maastricht, toen. Nu blijken de investeringskosten te hoog. Dus is de club opnieuw op zoek naar een “korte- en lange termijnoplossing”.

Kaleido is vertrokken uit de Timmerfabriek, terwijl die locatie vier jaar geleden nog werd gezien als geschikte ontmoetingsplek voor de internationale studenten. Er werd zelfs een intentieovereenkomst getekend door de gemeente en de UM.
Vorig jaar maakte de verantwoordelijke wethouder Bert Jongen echter bekend dat Kaleido weg moest uit het (voormalige) pand van de Muziekgieterij. De twee partijen zouden elkaar te veel in de weg zitten qua doelgroep en programmering, waardoor er voor een of beide een financiële strop dreigde.
Kaleido zal voorlopig dus door de stad blijven zwerven; evenementen vinden plaats op verschillende locaties. Hoe het programma er de komende maanden uit gaat zien, is afwachten. De vaste stand-up comedy-night blijft in elk geval, zegt Schäfer. De eerstvolgende is 29 september in de Muziekgieterij.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)