Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastricht op 127 in top 200

Maastricht op 127 in top 200

THE-ranking beste universiteiten wereldwijd

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht stijgt een plaats op de Times Higher Education World University Rankings 2020 en staat nu op nummer 127, voor Nijmegen, Amsterdam (VU) en Eindhoven. In totaal staan elf Nederlandse universiteiten in de top 200 van beste universiteiten wereldwijd. De hoogst geklasseerde is Wageningen met een 59ste plaats en stoot daarmee Delft (dat negen plekken zakt) van de troon.

In 2018 stonden nog dertien Nederlandse universiteiten in de top 200, maar inmiddels zijn Tilburg en Twente erbuiten gevallen. Dat heeft alles te maken met de toenemende concurrentie uit onder andere Azië dat met 24 hoger onderwijsinstellingen in de top 200 staat.  

Nederland doet het al jaren goed, zegt Phil Baty, THE chief knowledge officer, maar moet oppassen om geen terrein te verliezen. Terwijl de concurrentie inzet op verdere internationalisering en goed onderwijs om zo de beste docenten en studenten wereldwijd aan te trekken, woedt in Nederland immers de discussie of de instroom van buitenlandse studenten wel zo wenselijk is, net als het oprukkende Engelstalig onderwijs in de bachelors en masters.  Zorg dat de deuren voor buitenlandse studenten en academici openblijven, lijkt Baty te zeggen.

De THE-lijst wordt sinds vier jaar aangevoerd door Oxford, gevolgd door het California Institute of Technology (Caltech), Cambridge, Stanford University, en het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)